No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Boli si afectiuni Proprietate

Pune o întrebare: dfd

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Tocmai mi-am cumparat un catel din rasa Pomeranian de 8 luni. Chiar din prima zi tusea si stranuta. Apoi a inceput sa verse o materie galbuie. A trecut deja 1 saptamana si nu s-a recuperat inca. E vreo problema serioasa daca in timpul varsaturilor elimina o materie galbuie?Răspuns:

Buna,


Tusea si stranuturile cuplate cu varsaturile ar putea indica o boala infectioasa serioasa. Rapciuga spre exemplu este o boala virala care ataca sistemul respirator, sistemul nervos precum si sistemul gastrointestinal. Fiind crescut intr-o canisa este posibil ca animalul sa nu fi fost vaccinat adecvat pentru aceasta boala si de aceea ar putea fi susceptibil la ea.


Daca nu ai dus patrupedul la veterinar de cand l-ai achizitionat, ar fi foarte bine sa o faci cat mai repede. Chiar daca simptomele nu sunt cauzate de o boala serioasa precum rapciuga, cel mai adesea animalele crescute in canise aglomerate contracta diversi paraziti intestinali precum viermii si giardia care pot cauza varsaturi si care pot fi transmisi la om. Este posibil ca animalul sa aiba bordetella cunoscuta si ca tusa de canisa cauzand tusa, stranuturi si uneori varsaturi.


Anumite forme ale tusei de canisa se vindeca de la sine in timp ce altele necesita antibiotice, iar daca sunt lasate netratate pot duce la pneumonie care pune viata animalului in pericol.
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »