No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Caini Categorie
Alimentatie Proprietate

Pune o întrebare: abs

Specialist: Animalutul.ro

Întrebare:

Cainele meu mananca iarba. E un semn de boala? Sau de ce face asta?Răspuns:

Buna,


Specialistii spun ca exista mai multe explicatii pentru a justifica acest comportament, destul de comun de altfel. In primul rand, fratii salbatici ai cainilor (de ex. lupii sau vulpile) mananca un intreg animal, cand il prind. Pentru ca se hranesc mai ales cu ierbivore, in sistemul lor digestiv ajung si resturile de plante si ierburi, aflate in intestinele animalelor respective. Se mai intampla sa consume si anumite fructe sau alte substante vegetale. Motivul pentru care si cainii fac acest lucru este, pur si simplu, ca si plantele fac parte din regimul lor obisnuit.


Adesea, cainii vomita dupa ce mananca iarba. Oare au mancat-o ca sa vomite? Sau au vomitat pentru ca au mancat-o? Nu se cunoaste raspunsul la aceste intrebari, dar se pare ca multi caini inghit iarba atunci cand au probleme la stomac.


Un al treilea motiv ar putea fi ca pur si simplu le place gustul. Unii caini prefera anumite specii de plante, pe care le cauta si le ingereaza. Asa este, de exemplu, un Beagle care adora sa se indoape cu zmeura.


Oricare ar fi motivul, acest comportament este normal si nu trebuie sa te ingrijoreze decat daca animalutul tau manaca iarba sau plante in exces.
Informaţii pe aceeaşi temă:

Mai multe întrebări şi răspunsuri din aceeaşi categorie »
Mai multe întrebări şi răspunsuri »