No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Chiloţei speciali pentru căţeluşele în călduri

Ultima modificare: 2010-02-05 | Data publicării: 2010-02-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Chiloţei speciali pentru căţeluşele în călduri
Ce este de făcut atunci când căţeluşa noastră este în călduri? Din fericire, s-au inventat chiloţeii speciali pentru zilele delicate ale femelelor, evitându-se astfel murdărirea casei şi disconfortul animalului. Chiar dacă o căţeluşă intră în călduri doar o dată sau de 2 ori pe an, acele zile sunt delicate şi greu de suportat, atât de căţea cât şi de stăpânul său care trebuie să învingă şi insistenţa masculilor din zonă.

Menstruaţia căţeluşelor mature o numim "ciclu de călduri". Primul ciclu de călduri apare în jurul vârstei de 6 luni sau 1 an, în funcţie de varietatea şi de particularităţile rasei. Acest ciclu ţine câteva săptămâni şi apare o dată, cel mult de două ori pe an.

Masculii simt când o căţeluşă este în călduri!


Pe la mijlocul ciclului de călduri, căţeluşa lasă în urmă câteva pete roşii: în această perioadă acceptă cel mai uşor masculii. Cu cât petele sunt mai strălucitoare şi mai umede, cu atât căţeluşa noastră se bucură mai mult de compania masculilor.

cum ingrijesc catelusa in calduri

Câteva semne indică începutul ciclului de călduri. Primul semn este cel al interesului aratat de masculi. Dacă găsim în faţa uşii sau a porţii noastre o ceată de câini, putem intra la bănuieli. Următorul semnal de alarmă este că femela se spală neobişnuit de des. Nu numai pe sine ci încearcă să suprime şi petele lăsate în urma sa.

Chiloţeii pentru ciclul de călduri al căţeluşelor


Urmele lăsate de la căţeluşa aflată în călduri, pun stăpânul în situaţii dificile. Trebuie să spele şi să cureţe de fiecare dată după femela pregătită de reproducere. Dacă nu vrei să ai problema curăţeniei, îţi recomand să-ţi îmbraci căţeluşa cu o pereche de chiloţi speciali pentru ciclul de călduri.

Aceste articole vestimentare sunt făcute în aşa fel încât se adaptează diverselor rase de câini, ajutând atât la menţinerea curăţeniei generale în locuinţă, dar şi protejează animalul de eventuale infecţii.

chiloti pentru catelusa in calduri

De obicei, se inserează un tampon detaşabil, pentru a evita spălarea permanentă. Există şi varianta prevăzută cu o centură de castitate pentru a ţine departe câinii înnebuniţi de mirosul căţelusa. Pentru a nu se creea disconfort, puteţi alege o piesă de îmbrăcăminte preferată de femelă.

Exista mai multe dimensiuni de chiloţel: pentru a selecta mărimea potrivită trebuie să măsuraţi circumferinţa abdomenului şi baza picioarelor din spate. Dar cel mai bine este dacă mergeţi cu patrupedul la cumpărături să vă asiguraţi că veţi cumpăra dimensiunea potrivita.


Tu ce zici?