No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cand sunt pastilele pentru caine prea vechi?

Ultima modificare: 2010-11-18 | Data publicării: 2010-05-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cand sunt pastilele pentru caine prea vechi?
Pe piata exista tot felul de medicamente speciale pentru diferite boli ale cainilor. Inainte de a administra patrupedului tau oricare din aceste pastile, consulta mai intai un medic veterinar.

Cat de vechi inseamna "prea vechi"?

Daca o cutie de pastile pentru Dirofilaria contine noua tablete, este cumparata pe 1 ianuarie si are data de expirare in luna aprilie a aceluiasi an, inseamna ca 5 dintre pastile isi vor fi pierdut eficacitatea pana la acea data? Raspunsul este: Nu!

Data de expirare reprezinta, pur si simplu, perioada de timp dupa care medicamentul nu ar mai trebui consumat. Companiile de medicamente stabilesc datele de expirare a produselor, astfel incat acestea sa fie cu mult timp inainte de pierderea eficacitatii. Trebuie luat insa in considerare si timpul de care este nevoie  pentru a folosi intregul produs. Dupa data de expirare, medicamentele pentru animale pot deveni treptat din ce in ce mai putin eficace.  Cu exceptia insulinei si a altor catorva antibiotice lichide, acestea nu devin toxice dupa data de expirare.

Medicamentele

 

poza caine
Foto: http://www.flickr.com/photos/mulmatsherm/794302467/

 

La un moment dat, orice caine are nevoie de diverse medicamente. Unele dintre acestea trebuie administrate in anumite conditii, cum ar fi in timpul mesei sau pe stomacul gol.

O parte dintre ele se administreaza sub forma lichida. Deseori este mai simplu sa dai cainelui o pastila daca aceasta este inclusa in mancare sau impaturita intr-o felie de branza.

Intreaba medicul veterinar inainte de a sfarama o pastila si de a o pune in mancarea animalului. Pastilele sfaramate pot avea un gust neplacut si il pot face pe caine sa refuze mancarea.

Unele au un strat protector, al carui rol este de a intarzia eliberarea medicamentului in stomacul patrupedului. Daca acest strat este distrus, atunci doctoria nu va mai fi la fel de eficienta.

Doza si dozajul

Cantitatea de medicament pe care trebuie sa o ia un caine o data se numeste dozaj. Acesta variaza in functie de doctorie si de dimensiunile patrupedului. Unele antibiotice, pot fi de 8 mg  pe kilogram, in vreme ce altele pot fi 25 de mg pe kilogram. Dozajul determinat prin cantarirea patrupedului se realizeaza prin impartirea dozei zilnice in parti egale si administrate la intervalele prescrise.

Exista si alti factori pe care un specialist trebuie sa ii ia in considerare atunci cand stabilieste o doza. Acestia includ intensitatea infectiei sau a bolii, varsta cainelui, conditia fizica sau daca animalului ii mai sunt administrate si alte medicamente.

Discuta pe forum despre caini >>>


Tu ce zici?