No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Alergiile animalelor de companie

Ultima modificare: 2010-08-23 | Data publicării: 2010-08-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Alergiile animalelor de companie
Probabil ca nu e surprinzator faptul ca alergia apare din ce in ce mai des in cazul animalelor de companie. Cainii sau pisicile care traiesc intr-un spatiu deschis nu cunosc aceste afectiuni. Acestia din urma fac multa miscare si elimina toxinele din organism. Eliminarea toxinelor inseamna evitarea alergiilor. 

Animalele crescute intr-un anumit mediu, cele tratate cu antibiotice si cele care consuma conserve si hrana speciala sunt predispuse la alergii. Simptome acestora apar cel mai des la caini, in special la Pudeli, Golden Retrieveri, Dalmatieni si Schnautzeri.

Mucoasa ochiului devine rosie si se inflameaza, li se infunda nasul, iar respiratia devine suieratoare, astmatica. Pe suprafata pielii pot aparea puncte si pete de dimensiuni mai mari, care dau o senzatie de mancarime. La ce este sensibil un caine in ziua de azi? De exemplu, la praful de acarieni, polen si la spori de ciuperca.

 

pisica la veterinar
Pisica asteptand consultul medicului

 

Care sunt sfaturile veterinarului?


Animalele suspecte de alergie trebuie tratate imediat deoarece, fara tratament, starea lor se poate inrautati. Inflamarea mucoaselor poate fi fatala. Daca nu se stie la ce este alergic animalul, atunci trebuie facut un test.

Dupa ce s-a depistat cauza alergiei, trebuie evitati factorii care provoc alergia- ceea ce nu este intotdeauna simplu.

In cazul in care animalul e alergic la praf, acesta trebuie mutat in gradina. Daca nu ai gradina, trebuie indepartate covoarele, perdelele si invelitoarele din locuinta.

 

caine la veterinar
In cazul alergiilor, du cainele la medic!

 

Animalele alergice la purici trebuie mentinute curate in permanenta, pentru ca un singur purice poate provoca alergie. In sezonul polenului, dupa fiecare plimbare trebuie spalata blana animalului sensibil. In cazul alergiei la mancare, acesta trebuie sa primeasca hrana speciala- preparatele care contin carne de iepure si de miel si orez sunt mai putin alergene. In cazuri extreme, veterinarul prescrie medicamente asemanatoare cu cele pe care le primesc oamenii alergici.

Acestea amelioreaza simptomele, insa nu vindeca boala nici in cazul animalelor. Alimentatia este una din cauzele celor mai multe alergii.


Tu ce zici?