No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Câinii de rasă în pericol?

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-02-10
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Câinii de rasă în pericol?
În Marea Britanie, câinii sunt cel mai adesea întâlniţi ca animale de companie. Fără cei doi Welsh Corgi, imaginea Reginei Elisabeta ar părea mai ştearsă şi mai aspră. În vremurile de demult era greu de imaginat un englez fără prietenul său loial, câinele. Însă astăzi, câinii de rasă nu mai au aceeaşi căutare. Clubul Kennel al Marii Britanii dă vina pe celebrităţi precum Paris Hilton şi Britney Spears pentru popularitatea de care se bucură câinii "jucărie" precum Chihuahua, contribuind la devalorizarea câinilor de rasă.

Pasiunea pentru câinii micuţi, de tip "toy" a ajuns şi la englezi. Cu toate că în Statele Unite ale Americii nenumărate organizaţii de protecţie a animalelor militează pentru închiderea fabricilor de căţei, aşa numitele „puppy mills", englezii renunţă încet dar sigur la rasele consacrate. Spre deosebire de urmaşii lui Shakespeare, americanii preferă labradorii şi câinii de pază. Câteva dintre rasele care nu mai au căutare printre englezi:

Greyhound - Ogarul

Acest câine a fost folosit, la început, la vânătoare şi în cursele de câini. În ultimii ani acest câine de rasă a devenit o raritate în locuinţele oamenilor, în ciuda faptului că sunt câini blânzi şi cuminţi.

 

 

ogar

 

Ogar. Foto: Laszlo Balogh/Reuters

 

 

Clumber Spaniel

Conform unor mărturii, câinii Clumber Spaniel sunt originari din Franţa dar câţiva au fost aduşi în Anglia, în timpul Revoluţiei Franceze. Astfel această rasă a supravieţuit războaielor şi dezastrelor cauzate de om. Numele vine de la Clumber Park din Nottinghamshire, locul unde erau crescuţi aceşti frumoşi câini la curtea Ducelui de Newcastle.

 

Clumber Spaniel

Clumber Spaniel. Foto: Henry Ray Abrams/Reuters

 

 

Cavalier King Charles Spaniel

Micuţ şi drăgălaş. Este considerat câine miniatural în ciuda mărimii sale care nu corespunde standardului miniatural. Această rasă de câini a fost denumită după regele Charles I care a cumpărat un exemplar din această rasă pentru copiii săi.

 

Cavalier King Charles Spaniel

King Charles Spaniel. Foto: Eric Isselée/iStockphoto

 

 

Dandie Dinmont Terrier


Una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. A fost descoperită în secolul 17, fiind singura rasă denumită după un personaj fictiv (din „Guy Mannering" de Sir Walter Scott). Actualmente, această rasă se află pe lista câinilor cu pedigree pe cale de dispariţie.

Exemplarul din imagine, Harry, aparţine comedianului Bill Cosby. A participat la ediţia cu numărul 131 a concursului de frumuseţe canină Westminster Kennel Club, ce are loc în fiecare an la Madison Square Garden, câştigând premiul pentru cel mai bun exemplar al rasei.

 

 

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier. Foto: Jason Szenes/Newscom

 

 

Gordon Setters

 

În anul 1820 Duke of Gordon a stabilit standardele acestei rase, folosind aceşti câini la vânătoarea de păsări. Mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de Black Setters sau Tan Setters dar în ciuda caracterului nobil al acestei rase, mulţi englezi nu sunt interesaţi de aceşti câini. Deşi într-una din cinci gospodării engleze există un câine, majoritatea nu sunt rase englezeşti.

 

 

Gordon Setters

Gordon Setter. Foto: Newscom

 

 

Irish Water Spaniel


E cel mai mare şi mai vechi câine din categoria Spaniel. Cu toate că încă nu se cunosc originile acestei rase, mulţi tind să creadă că este un mix între Pudel şi Irish Setter sau Pudel şi Retrieverul cu blana cârlionţată. Woods, un Irish Water Spaniel pozează alături de stăpâna sa, Martyn Ford după câştigarea premiului Puppy of the Year în anul 2004, în Londra.

 

 

Irish Water Spaniel

Irish Water Spaniel. Foto: Adrian Dennis/AP/Newscom

 

 

Irish Setter

 

Cunoscuţi pentru loialitatea lor, sunt potriviţi familiilor active. Iniţial, toţi Irish Setteri au fost roşcaţi sau în combinaţie cu alb. Dar pe măsură ce crescătorii de câini au început să dezvolte aceşti câini dar doar cu blana roşcovană, rasa Irish Setter a început să dispară.

 

Irish Setter

Irish Setter. Foto: Luke MacGregor/Reuters

 

 

Kerry Blue Terrier


Denumiţi după County Kerry din Irlanda, nu se cunosc exact originile acestei rase. Câinele Kerry Blue Terrier este renumit pentru încăpăţânarea sa însă în ciuda blănii dese, aceşti câini nu năpârlesc.

 

 

Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier. Foto: Mike Segar/Reuters

 

sursa articolului: abcnews.go.com

Vrei să afli ultimele noutăţi despre câini? Abonează-te gratuit la newsletter!

 

♦Propune un cabinet veterinar, un crescător în care ai încredere sau un pet shop bun!♦


Tu ce zici?