No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Vulturii in cultura populara

Este o legenda veche care spune ca, dintre toate animalele, doar vulturul se poate uita direct la soare. Conform traducerii facute de Sf. Augustin, „Soarele da putere ochilor vulturilor, dar ii raneste pe ai nostri”. Detalii »

Anatomia si functiile pielii si blanii la caini

Cel mai mare organ al mamiferelor este pielea. Rolul acesteia este deosebit de important pentru organism. Pielea este asemenea unei bariere protectoare, ea apara organismul cainelui de infectii, paraziti si alte elemente daunatoare. In plus, ajuta la mentinerea mediului din interiorul corpului, prevenind pierderea lichidelor, a umezelii si a altor factori importanti din organism. Detalii »

Sistemul urinar al mamiferelor. Anatomie si functii

Rolul sistemului urinar este de a filtra reziduurile din sange, de a forma si de a secreta urina. Aceste functii ajuta la mentinerea compozitiei si volumului de lichide corporale. Detalii »

Cavitatea bucala si dantura la caini, pisici si dihori

Gurile animalelor au diverse functii. Cavitatea bucala nu are doar rol de hranire, ci are rol in curatarea, comunicarea sau racorirea pe timpul verii. Igiena orala este foarte importanta pentru sanatatea animalelor. Pentru a intelege mai bine complexitatea gurii si a dintilor, intai trebuie sa cunosti bazele anatomiei acestei parti esentiale a corpului. Detalii »

Sistemul cardiovascular la mamifere, pasari, pesti si amfibieni

Se stie ca inima este un organ vital care are un rol deosebit de important pentru organism. In antichitate, oamenii credeau ca inima este lacasul spiritului, centrul fericirii si ca acest organ controleaza atat emotiile, cat si intelectul. Detalii »

Stiai ca ...? 10 de curiozitati din lumea animalelor

Lumea animalelor a fost mereu un taram fascinant nu doar pentru biologi si zoologi, dar si pentru toti cei ce pretuiesc animalele in mediul lor natural. Asa ca nu e de mirare ca mereu s-au facut topuri legate de cele mai mari, mai agile sau lenese animale. De data aceasta vom trece in revista alte curiozitati despre cateva animale mai ... exotice! Detalii »

Legea privind detinerea si cresterea cainilor periculosi sau agresivi

Lege nr. 60 din 11 martie 2003 pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi. Detalii »

22 de curiozitati din lumea animalelor

Stiai ca limba unui cameleon este la fel de lunga ca si corpul lui? Daca vrei sa afli mai multe lucruri interesante despre animale, acest articol sigur iti va capta atentia. Pana in prezent, au fost identificate peste un milion de specii de animale. Fiecare are propriile obiceiuri, propriul stil de viata si propriile ciudatenii. Detalii »

Animalele si chi-ul pozitiv

Toate animalele au energii care le inconjoara si energiile negative care pot exista in orice casa le afecteaza la fel cum ne afecteaza pe noi. Pentru a va asigura ca animalele dvs de companie nu sunt afectate de chi-ul negativ, incercati aplicarea unor principii Feng Shui pentru ele. Detalii »

De ce torc pisicile?

Cand pisica se urca in bratele tale, isi pune capul intre labute si incepe sa toarca, parca uiti de tot ce e rau in lume. Asta indragim cel mai mult la pisici: sentimentul acela de siguranta si liniste pe care-l avem cand stau langa noi si torc. Cand se incolacesc in bratele noastre, acele ghemotoace de blana moale ne dau un sentiment de pace. Dar de ce torc pisicile? Cum scot ele aceste sunete si vibratii subtile? Detalii »