No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Şerpii Verzi - Opheodrys aestivus

Ultima modificare: 2010-10-15 | Data publicării: 2009-01-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Şerpii Verzi - Opheodrys aestivus
Sunt micuţi, agili şi inofensivi. Pentru unii reprezintă o excentricitate să creşti astfel de animale, alţii însă nu şi-ar imagina viaţa alături de un patruped. Serpii verzi pot fi animale de companie ideale pentru cei pasionaţi de reptile. Datorită culorii şi mediului de viaţă, îi poţi întâlni sub mai multe denumiri: şarpele verde Keeled, şarpele de viţă de vie, şarpele de iarbă, şarpele de grădină şi multe altele.

Originari din America de Nord, şerpii verzi de casă sunt foarte micuţi, în comparaţie cu alte specii de terariu, au o speranţă de viaţă de 6 ani şi fac parte din categoria şerpilor non-agresivi.

 

Îngrijirea şerpilor verzi:

 

Aceste reptile nu sunt foarte uşor de ţinut în captivitate. Adesea întâmpină probleme cu paraziţi interni şi externi şi se adaptează destul de greu unui nou regim alimentar. De fapt, una dintre cele mai mari probleme legate de viaţa lor în captivitate rezultă din faptul că oamenii încă nu înţeleg pe deplin regimul lor alimentar.

 

 

sarpe verde fara venin
Opheodrys aestivus

 

 

Dacă vei întreba un medic veterinar sau un specialist în erpologie îţi va spune că păianjenii, greierii, moliile sau râmele reprezinta hrana de bază a acestor reptile. Ţinuţi în captivitate, şerpii verzi trebuie să aibă o sursă de hrană proaspătă de 2 ori pe săptămână. Greierii reprezintă o delicatesă (şi se găsesc uşor) însă e bine să-i laşi într-un borcan cu mâncare pentru câteva zile. În principiu, e recomandat să nu hrăneşti şarpele verde cu vietăţi care sunt mai mari decât corpul său.

În terariu nu trebuie să lipsească o farfurie cu apă, deşi preferă să bea stropi de apă de pe frunze, ceea ce înseamnă că de 2 ori pe zi trebuie să-i stropeşti mediul de viaţă cu apă nu foarte rece. Temperatura din terariu trebuie să se situeze între 23 şi 27 de grade Celsius.

 

Înmulţirea şerpilor verzi:

 

Şerpii verzi se înmulţesc cu dificultate în captivitate. De obicei procesul de reproducere are loc primăvara iar pregătirea cuibului are loc vara. De obicei îşi aleg locurile cu mai multă umezeală pentru cuib.

Şerpii verzi depun între 2 şi 14 ouă. Incubaţia durează între 30 şi 45 de zile. Dacă temperatura e prea scăzută, perioada de incubaţie poate creşte până la 80 de zile.

În momentul în care puiul de şarpe iese din ou, măsoară între 10 şi 15 cm. Când ajung să măsoare între 35 şi 40 cm se consideră că au depăşit perioada "copilăriei".

 

 

pui de sarpe
Ou ecluzat

 

 

Şerpii verzi sunt creaturi timide. Adoră să se ascundă de oameni şi sunt foarte retraşi. Deşi au un corp foarte fin şi plăcut la atingere, şerpilor verzi nu le place să fie atinşi, să fie ţinuţi în mână. Sunt foarte calmi şi destul de inofensivi, rareori muşcă şi de obicei când acest lucru se întâmplă, încearcă să se protejeze.

Datorită firii timide, acvariul unui şarpe verde trebuie să aibă multe ascunzători, multă verdeaţă. Iubesc natura şi e recomandabil să încerci să imiţi cât mai mult mediul său natural de viaţă, chiar dacă e în captivitate.

La maturitate ajung să măsoare între 55 cm şi 115 cm. În momentul când se simt în pericol culoarea lor devine turqoise sau albastru deschis. De asemenea, nu e exclus ca burta şerpilor verzi să fie galbenă sau cu nuanţe de galben.

Spre deosebire de situaţia mamiferelor, femela şarpe verde cântăreşte mai mult decât un mascul. Sunt foarte agili şi neastâmpăraţi, mereu fac ceva, mereu în mişcare.

 

 

sarpe verde in terariu

 


Tu ce zici?