No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Sarpele, ca animal de companie

Ultima modificare: 2010-09-08 | Data publicării: 2010-09-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Sarpele, ca animal de companie
Exista oameni care iubesc serpii si care ii doresc ca animale de companie. Aceste reptile sunt recomandate in special persoanelor cu experienta (crescatorilor). Sarpele nu are nevoie de multa ingrijire, dar necesita un spatiu si o cusca special amenajata.  

Serpii nu sunt purtatori de alergii asociate cu blana si penele, nu fac zgomot si nici nu-ti impregneaza un miros greu de suportat in casa. In afara de costurile initiale asociate cu achizitionarea sarpelui si a locuintei adecvate pentru el, a detine o reptila este un hobby destul de ieftin. Serpii, ca animale de companie, sunt perfecti pentru proprietarii care nu sunt in masura sa-si petreaca timp pentru a lega o prietenie sau pentru a avea grija de un caine, pisica, cal sau o pasare.

 

Serpii nu sunt compania perfecta pentru oricine


Pentru inceput, trebuie sa te simti confortabil sa manuiesti un sarpe. Trebuie sa iei in considerare sentimentele persoanelor alaturi de care traiesti sau care ar putea interactiona cu acesta. De asemenea, retine ca, desi sunt mici la inceput, vor avea cel putin 3-5 metri lungime. Serpii de companie nu sunt un angajament pe termen scurt si poate fi extrem de dificil sa-i gasesti reptilei adulte o casa buna. Un sarpe bine ingrijit poate trai cu usurinta pana la 20 de ani.

 

sarpe

 

Hrana


Un sarpe mananca animale. Soarecii si sobolanii sunt hrana favorita. Daca esti posesorul unui sarpe crescut in captivitate, il vei hrani, cel mai probabil, cu soareci morti. Cu toate acestea, trebuie sa fii pregatit pentru a-l hrani cu animale vii, daca refuza sa manance hrana oferita initial. Trebuie sa fie hraniti cu animale vii numai daca este necesar, deoarece acestea pot rani grav sarpele si chiar e posibil sa-i transmita anumite boli.

 

Ingrijire


Acesta va avea nevoi speciale cu privire la locuinta. Serpii nu fac fata in acelasi mediu ca oamenii, pisicile si cainii. Ei au nevoie de un nivel diferit de temperatura si umiditate. Temperatura trebuie sa fie strict controlata astfel incat, la un capat al acvariului, va exista o temperatura mai scazuta, iar la capatul opus o temperatura mai ridicata. Va trebui sa ii asiguri zone unde sa se ascunda, in ambele parti.

Este recomandat sa cumperi un sarpe crescut in captivitate; de obicei, este mai usor de hranit si de manipulat si, de asemenea, are sanse scazute de a contracta paraziti si boli. Acestia sunt uneori mai scumpi si mai greu de gasit decat serpii salbatici care sunt vanduti in magazinele de animale de companie.

Cusca (terariul) ar trebui sa fie mai degraba lunga decat mare. Aceasta va fi prevazuta cu un sistem de iluminare, incalzire si ascunzatori.

Verifica cu oficialii locali pentru a afla de ce aprobari ai nevoie pentru a creste un sarpe in casa. De asemenea, nu este recomandat sa tii serpii sau alte reptile si amfibieni in casele unde sunt prezenti si copii sub cinci ani sau persoane cu handicap. Aceste animale transporta adesea, la nivelul tractului digestiv, Salmonella, fara a prezenta insa niciun semn de boala. Acesta poate fi transmis la om prin contact direct (prin manipularea sarpelui) si contact indirect (amenajarea custii, curatarea acesteia etc.) Salmonella, aceeasi bacterie care poate fi transmisa si prin intermediul produselor alimentare, poate provoca crampe stomacale si disconfort intestinal sever la omul adult. Cu toate acestea, la oamenii cu handicap si la copiii mici, boala poate fi fatala.

 

sarpe de companie

 

Boli


Daca te informezi in mod corespunzator despre specia pe care ai ales-o, cel mai probabil vei avea un animal de companie care nu te va costa mult la controalele medicale. Cu toate acestea, ar trebui sa fii constient de faptul ca este oarecum dificil de a detecta boala la creaturi semi-salbatice, cum sunt serpii. De asemenea, fii foarte atent la dimensiunile lui (abia ar trebui sa se vada coloana vertebrala). O schimbare in textura fecalelor sau in obiceiurile alimentare ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare.

 

Specii de serpi


Acestea includ Elaphe guttata si Python regius. Ei sunt mici (3-5 metri) si usor de intretinut. Aceste specii nu au nevoi speciale de ingrijire si sunt cunoscuti ca fiind specii docile. Serpii, cum ar fi Boa constrictor (si alti constrictori), pitonii birmanezi si anaconda nu sunt recomandati pentru proprietarii fara experienta. Serpii veninosi sunt, de asemenea, nerecomandati, deoarece sunt periculosi si ilegali.

 

sarpe

 

Atata timp cat nu simti o frica instantanee fata de serpi, acestia sunt animale de companie minunate. Ei presupun costuri de intretinere reduse si pot fi interactivi si relaxanti, fara a-ti solicita o mare parte din timpul tau. La fel ca in cazul oricarui animal de companie, exista unele masuri de precautie care trebuie luate in considerare, dar, cu o cercetare temeinica si o pregatire adecvata, nu exista aproape nici un motiv care sa te opreasca de la achizitionarea unui sarpe de companie!


Tu ce zici?