No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Soparlele cu coarne (genul Phrynosoma)

Dintre toate soparlele care traiesc in America de Nord, soparlele cu coarne sunt cele mai infricosatoare. Ele pot fi recunoscute dupa „coarnele” ascutite pozitionate deasupra ochilor. Detalii »

Iguana de desert (Dispsosaurus dorsalis)

Iguana de desert traieste in Desertul Mojave si Sonora, sud-estul Californiei, sudul statului Nevada, sud-vestul statului Utah, centrul si sudul Arizonei, estul si sudul Baja California, nord-vestul Mexicului si cateva din insulele din Golful Californiei. Detalii »

Serpii cu clopotei

Exista mai multe specii de serpi ai caror muscatura veninoasa poate fi fatale pentru oameni, dintre care 4 traiesc in Statele Unite ale Americii: sarpele coral, mocasinul nord-american, mocasinul de apa si sarpele cu clopotei. Detalii »

Western Banded Gecko (Coleonyx variegatus)

Soparlele Western Banded Gecko sunt des intalnite in deserturi, in diverse medii. Cand isi protejeaza teritoriul sau cand sunt capturate, soparlele emit un sunet specific, ascutit, asemanator unui scartait. Detalii »

Soparla Crotaphytus bicinctores

Aceste soparle fac parte din familia Iguanidae si subfamilia Crotaphytinae. Una din trasaturile reptilelor care fac parte din aceasta familie este aceea ca au solzii mici si picioarele din spate sunt lungi si puternice. Coada nu pica usor si nici nu creste la loc, in cazul in care este taiata. Soparlele soparle Crotaphytus bicinctores sunt capabile sa alerge pe cele doua picioare din spate. Detalii »

Monstrul Gila (Heloderma suspectum)

Monstrul Gila este o reptila pe cale de disparitie, in ciuda faptului ca e una dintre cele mai veninoase soparle din lume. Poate fi intalnit in deserturile Mojave, Sonora si Chihuahua, in sud-vestul statului Utah, sudul Nevada, sud-estul Californiei, Arizona si sud-vestul New Mexico, pana in Mexic. Desi e protejat de lege, monstrul gila continua sa piarda teren in favoarea asezarilor urbane si miturilor. Detalii »

Serpii regali si serpii de lapte (Lampropeltis triangulum)

Serpii regali si cei de lapte sunt reptile frumoase, destul de docile si neveninoase. Ambele specii apartin clasei Lamproletis si exista mai multe subspecii. Culorile si modelele pot varia in functie de subspecie, insa exista multe modele superbe care pot fi vazute pe acesti serpi. Detalii »

Sarpele de porumb (Elaphe guttata)

Sarpele de porumb (Elaphe guttata) este o reptila potrivita ca animal de companie. Acest sarpe este, in general, docil, usor de ingrijit si nu creste prea mare. Este un artist desavarsit cand vine vorba de evadari, de aceea e bine sa fii foarte atent atunci cand ii alegi cusca. Detalii »

Pitonul regal (Python regius)

Pitonul regal sau bila (Python regius) este un sarpe bun pentru o persoana care e la prima experienta de acest fel. Ajungand la o lungime cuprinsa intre 0,9 - 1,5 metri, pitonul regal nu este la fel de mare precum alti serpi constrictori care sunt crescuti ca animale de companie. In plus este docil si usor de manuit. Un piton regal aflat in captivitate, se dezvolta bine daca este ingrijit adecvat. Detalii »

Sarpele, ca animal de companie

Exista oameni care iubesc serpii si care ii doresc ca animale de companie. Aceste reptile sunt recomandate in special persoanelor cu experienta (crescatorilor). Sarpele nu are nevoie de multa ingrijire, dar necesita un spatiu si o cusca special amenajata.   Detalii »