No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Top 7 specii de tarantule pentru incepatori

Ultima modificare: 2012-08-14 | Data publicării: 2010-05-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Top 7 specii de tarantule pentru incepatori
Tarantulele pot fi un animale de companie minunate. Sunt creaturi exotice, fascinante care necesita mult mai putina atentie decat un caine, o pisica sau chiar un acvariu cu pesti. Multe specii sunt suficient de rezistente si necesita ingrijiri minime.

Cu toate acestea, detinarii novici de animale de companie trebuie sa fie foarte atenti in luarea deciziei legate de specia de tarantula pe care doresc sa o creasca deoarece unele specii pot fi agresive sau deosebit de delicate. Iata cateva recomandari crescatorii incepatori de tarantule.

 1. Tarantula din Honduras cu par cret (Grammastola albopilosum). Angajatii magazinelor de animale recomanda tarantula din Chile cu parul roz, dar am de gand sa sfidez opinia populara in acest caz. Tarantula de Honduras cu par cret este mai buna ca animal de companie. Ca multe alte animale obisnuite de companie de rasa, acestea sunt creaturi blande si ascultatoare. Fata de tarantula de Chile cu par roz, acestea au apetit foarte bogat. Indiscutabil, acestea tind sa fie mult mai scumpe decat cele cu par roz, totusi puii de paianjeni pot fi achizitionati la o suma relativ modesta si datorita apetitului lor lacom, vor creste destul de rapid.

   

  Gramastola albopilosum
  Gramastola albopilosum

   

 2. Tarantula de Chile cu par roz (Grammastola rosea). Aceasta este o specie des intalnita in magazinele de animale. Sunt delicate si usor de ingrijit; cu toate acestea, au obiceiul enervant de a posti pentru luni, lucru ce poate fi foarte cumplit. Totusi, ele sunt animale de companie minunate pentru incepatori.
 3. Tarantula de Mexic cu genunchi rosu (Brachypelma smithi). Aceasta specie, impreuna cu tarantula de Chile cu par roz, sunt deseori folosite in filme si la televizor. Este la fel de foarte docila si mult mai colorata fata de varietatile din magazinele de animale. Parul lor poate tinde sa fie destul de iritant pentru pielea umana. In plus, datorita popularitatii a devenit o specie restrictionata; scoaterea lor din salbaticie este ilegala. Ca rezultat, ele tind sa fie destul de scumpe, financiar vorbind.
 4. Tarantula blonda mexicana (Aphonopelma chalcodes). O alta minunatie blanda. Pentru o perioada, aceasta specie nu a fost disponibila in comert, dar a revenit. Majoritatea magazinelor de animale nu au aceasta specie, dar deseori este disponibila prin comanda la crescatori seriosi.

   

  Aphonopelma chalcodes
  Aphonopelma chalcodes

   

 5. Tarantula Chaco cu genunchi de aur (Grammastola aureostriatum). Aceasta specie nu este atat de colorata ca si tarantula cu genunchi rosu, dar se remarca prin banda colorata in auriu de pe picioarele lor. De asemenea, au deschidere a picioarelor impresionanta (pana la 20 de cm sau mai mult!). Dimensiunea lor inspaimantatoare este contrazisa de temperamentul lor extrem de linistit. Cu toate acestea, deoarece sunt relativ noi pentru pasionati, tind sa coste mai mult decat alte tarantule cuminti.
 6. Tarantula neagra braziliana (Grammastola pulchra). Face parte din clasa tarantulelor de dimensiuni mari. Nu este o specie colorata, totusi carapacea sa neagra satinata ii da un aspect elegant si lucios. Aceasta specie de tarantule este aproape la fel de mare ca si tarantula Chaco cu genunchi de aur cu o deschidere a picioarelor de 18-20 de cm.
 7. Tarantula de Costa Rica tip zebra (Aphonopelma seemani). Aceasta este mai greu de ingrijit fata de celelalte specii mentionate mai sus, dar este o adevarata comoara. Tarantula Aphonopelma seemani tinde sa fie putin sperioasa, deci manevrarea sa nu este recomandata. Nu musca, dar mai degraba fuge si se poate rani foarte usor in cazul unei cazaturi.

Discuta pe forum despre tarantule >>>


Tu ce zici?