No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Tarantula mexicană cu picioare roşii Brachypelma smithi

Ultima modificare: 2012-06-28 | Data publicării: 2010-01-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Tarantula mexicană cu picioare roşii Brachypelma smithi
Această specie de tarantulă a ajuns, de-a lungul anilor, o adevărată vedetă la Hollywood, cetatea filmului. Exemplare din Tarantula Mexicană cu Picioare Roşii sau Mexican Redknee Tarantula au băgat spaima în mulţi actori dar mai ales spectatori. E una dintre cele mai populare tarantule printre pasionaţii de arahnide.

Pe numele său latin Brachypelma smithi, această tarantulă poate fi găsită în zone din America Centrală - Peninsula Yucatan, Mexic. A fost descoperită în 1888 de către colecţionarul H.H.Smith, unul dintre cei mai cunoscuţi pasionaţi de artropode.

 

Habitatul Tarantulei Mexicane - Brachypelma smithi

 

Preferă zonele împădurite cu umiditate de 55-65%, locuri unde-şi pot săpa cuiburi pentru a se apăra de prădători naturali. Chiar dacă pare greu de crezut, chiar şi tarantulele pot ajunge hrană pentru multe specii mai mari care nu au frică de păianjeni.

Aceste tarantule sunt printre cele mai întâlnite artropode ca animale de casă deoarece sunt docile, au culori puternice (picioarele roşii), cresc destul de mari încât să sperie curioşii nedoriţi şi femelele ajung să trăiască chiar şi 25 de ani.

 

 

Brachypelma smithi tarantula mexicana

 

 

Tarantula adultă are corpul negru cu pete portocalii pe încheieturile picioarelor, al doilea element al membrului fiind roşu-portocaliu. Corpul unei femele adult măsoară cam 10 cm, ajungând la dimensiunea totală de 15-18 cm cu tot cu picioare şi cântăreşte în jur de 15-16 grame.

 

Dieta tarantulei Brachypelma smithi

 

În sălbăticie, hrana acestei tarantule constă în orice fel de şopârle de mici dimensiuni, alte artropode şi chiar rozătoare mici pe care le imobilizează cu veninul său.

În captivitate, puii de tarantulă sunt hrăniţi cu muşte (Drosphilia), greieri şi lăcuste. Adulţii se hrănesc cu viermi, greieri, lăcuste şi rareori cu pui de şoareci. O tarantulă care a servit o astfel de masă consistentă nu mai are nevoie de hrană vreme de câteva săptămâni.

 

Comportamentul tarantulei Brachypelma smithi (B. Smithi)

 

Asemenea multor alte animale sălbatice, şi tarantulele năpârlesc, de obicei când pielea e prea mică. Nu de puţine ori pielea rezultată are exact forma tarantulei, lăsând impresia unui al doilea păianjen în terariu. Totodată, aceste fiinţe îşi smulg câteva fire de păr de pe abdomen, fire care le irită pielea cauzând mâncărimi şi răni. Dacă ajung în ochi, le pot provoca daune oculare grave.

 

 

Brachypelma smithi

 

 

Terarii pentru tarantule

 

Cuşca unei tarantule trebuie să aibă dimensiunile de 30x30x30 (lungime, lăţime, înălţime). Pentru căldură se recomandă utilizarea unui sistem de încălzire însă atenţie: numai o pătrime din suprafaţa terariului trebuie expusă la căldură. Substratul trebuie să fie uscat, format din 30% nisip şi fibre sau scoarţă de copac. Cu toate acestea, tarantula B. Smithi nu are nevoie întotdeauna de un substrat gros cât mai degrabă are nevoie de o ascunzătoare. Pentru a menţine umiditatea în terariu, poţi utiliza un recipient mare cu apă.

În privinţa plantelor, poţi opta pentru aproape orice fel de plantă în afară de Cactus ori flori puternic mirositoare dacă nu-ţi hrăneşti tarantula cu hrană vie. În caz contrar, viermii sau greierii se pot ascunde în substrat şi te poţi trezi cu gândaci şi alte insecte nedorite.

 

 

Brachypelma smithi

 

 

În funcţie de dimensiunea fiecărui exemplar, B. Smithi nu are nevoie de mâncare zilnică ci mai degrabă de un program de hrană săptămânal.

Înainte de a intra în perioada de năpârlire, tarantula va refuza să mănânce. E bine să scoateţi din terariu orice hrană ori insectă care-i poate creşte nivelul de stres.

ATENŢIE! Specie protejată! Pentru a creşte o tarantulă din specia B. Smithi ai nevoie de o autorizaţie din partea C.I.T.E.S iar preţul pentru un exemplar poate atinge cote ridicate!


Tu ce zici?