No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Despre insectele care se hranesc cu furnici

Multe insecte se hranesc cu furnici, dar este interesanta metoda de prindere, in cazul unora dintre ele. Exista insecte care "construiesc" capcane: sapa gropi in nisip, de forma conica, inclinate atat cat este nevoie ca furnica sa alunece pe peretii acesteia. Detalii »

Despre insectele lunguiete

Insectele lunguiete, impreuna cu insectele de frunze, apartin ordinului Phasmida si se numesc in general „Phasmide”. Aceasta e o familie mare - exista peste 2500 de specii de insecte lunguiete si insecte de frunze. Numai cateva specii au aripi. Majoritatea traiesc in zonele tropicale. Detalii »

Cum sa scap de gandacii de bucatarie?

Probabil cele mai de temut insecte din bucataria oricarei gospodine sunt gandacii! In ciuda faptului ca sunt fiinte care dezgusta majoritatea oamenilor, gandacii ne pot spune foarte multe despre mediul in care traim. Sa nu uitam ca orice fiinta traieste intr-un mediu unde se poate dezvolta. Afla mai multe despre cum iti poti proteja casa de o invazie a gandacilor de bucatarie! Detalii »

Plosnita (Cimex lectularius)

Plosnita se hraneste in timpul noptii. Prefera sangele uman, dar, la nevoie, se hraneste si cu sange animal. In conditiile unor temperaturi ridicate, se va hrani o data la doua zile. in anotimpul rece, se hraneste o data pe saptamana.   Detalii »

Despre tarantule

Denumirea de tarantula a fost inspirata de Maria Sybilla Meriann, artist si naturalist german celebru. Detalii »

Cum s-au răspândit gândacii de Colorado şi şobolanii în Europa?

Nu întotdeauna animalele cele mai mari sunt cele mai agresive ori periculoase. Din contră, de multe ori viaţa omului este pusă în pericol de fiinţele mici. Ţânţarii, căpuşele, muştele, furnicile sau gândacii sunt cele mai expansioniste insecte, răspunzătoare de răspândirea multor boli. Citeşte în continuare despre cele mai enervante şi periculoase necuvântătoare din grădină. Detalii »