No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum sa amenajezi un acvariu pentru broastele testoase?

Acvariile destinate broastelor testoase sunt usor de facut. Testoasele se simt bine intr-un mediu in care raportul dintre apa si uscat e de 50/50, desi majoritatea prefera un raport de 75/25. Ingrijeste corespunzator acvariul, pentru ca animalutele tale sa se mentina sanatoase. Detalii »

Cauzele adenovirozelor la agama cu barba

La agama cu barba, adenovirozele pot avea consecinte deosebit de grave. Pot cauza boli hepatice severe si chiar moartea. Simptomele adenovirozelor sunt lipsa poftei de mancare, a energiei si diareea. Ca sa tratezi un Pogona vitticeps, va trebui sa il fortezi sa manance si sa ii pui la dispozitie multe lichide. Detalii »

Hranirea in exces a reptilelor

Serpii si soparlele sunt, de obicei, descrise ca fiind animale lungi si slabe; cine s-ar fi gandit vreodata la o broasca testoasa supraponderala? Dar, la fel ca si celelalte animale de companie, reptilele, amfibienii si chelonienii (broastele testoase) aflati in captivitate pot dezvolta probleme de sanatate relationate cu greutatea. Detalii »

Curatarea si dezinfectarea custilor reptilelor (I)

Reptilele necesita ingrijiri speciale. Alege un o cusca sau un terariu cat mai mare, pe care o/il vei curata zilnic. De asemenea, este necesara o dezinfectare saptamanala a acestuia, intrucat reptilele sunt predispuse la diferite boli, unele dintre acestea putand fi transmise si omului. Detalii »

Curatarea si dezinfectarea custilor reptilelor (II)

Pe masura ce faci curatenie in terariu, este important sa cauti semne care sa ateste o posibila boala a reptilei. Acarienii si capusele apar frecvent si este necesara indepartarea lor imediata. Curatarea zilnica a custii este foarte importanta pentru sanatatea reptilei, dar si a omului. Exista dezinfectanti speciali in acest scop. Detalii »

Deparazitarea reptilelor. Cum scapam de capuse si acarieni?

Este bine sa stii ca, in cazul in care reptila a fost atacata de capuse sau acarieni, exista cateva tratamente care ii pot reda sanatatea. Administrarea unor medicamente precum Ivermectin, presupune o vizita la medicul veterinar, deoarece este necesara prescrierea dozei potrivite. Totodata, este de datoria ta sa-i asiguri reptilei un terariu mereu curat. Detalii »

Cresterea scorpionilor ca animale de companie

Scorpionii au o reputatie negativa si putin nemeritata. Pot fi tinuti ca animale de companie, iar comportamentul lor poate fi foarte interesant de observat. Desigur, un scorpion nu e o alegere ideala pentru persoanele fricoase ori pentru cei care au nevoie de un animal care sa latre la comanda. Detalii »

Infestarea cu acarieni si capuse a reptilelor

Capusele si acarienii se hranesc cu sangele reptilelor si, in cazul in care infestarea este severa, acestia pot provoca anemie. Capusele pot transmite, de asemenea, un numar de boli si pot raspandi cateva protozoare parazite care traiesc in sange. Detalii »

Întreţinerea şi creşterea exterioară a reptilelor

A sosit vara şi căldura! Afară cu reptilele în gradină! Desigur şi creşterea reptilelor în spaţii exterioare se face după reguli stricte. Nu le putem pune simplu afară şi ... cu asta basta! Să nu uităm că până şi creşterea reptilelor în mediul exterior este condiţionată de condiţiile meteorologice. Detalii »

Cu reptilele în grădină

Odată cu sezonul estival, apar şi valurile de căldură aşa că e timpul ca reptilele tale să facă o "călătorie", sau chiar să-şi stabilească o reşedinţă estivală în grădină, la iarbă verde. Dacă nu locuieşti la casă, poţi oricând să improvizezi un ţarc într-un parc sau la pădure. Însă înainte de a pleca la plimbare, asigură-te că reptilele tale vor avea parte de toate condiţiile de confort. Detalii »