No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Tonkineza

Ultima modificare: 2010-03-04 | Data publicării: 2010-02-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Tonkineza
Aceasta felina a aparut in urma incrucisarii unei Birmaneze si a unei Siameze. In acest fel pisica Tonkineza a pastrat calitatile ambelor rase, totodata dezvoltandu-si trasaturi proprii. Cunoscuta si sub numele de Tonk, aceasta pisica e recunoscuta pentru temperamentul social, e jucausa si are o blanita speciala (asemanatoare celei de nurca). Conform datelor oferite de Cat Fancier´s Association, pisica Tonkineza este una dintre cele mai populare rase de pisici din lume.

Pisica Tonkineza a fost inregistrata prima oara in Canada la sfarsitul anilor 1960. Corpul unei pisici din rasa Tonkineza este de marime medie si are musculatura armonioasa, compacta. In liniile trupului eleganta Siamezelor se imbina cu rotunjimea Birmanezelor. Membrele Tokinezelor sunt de lungime medie, labele sunt gingase, ovale, coada la baza e groasa dar se subtiaza spre varf, care e usor rotunjit.

pisica de rasa tonkineza
Pisica Tonkineza

Blanita e scurta, stralucitoare si matasoasa. Craniul are forma deltoida, cu un contur moale si usor rotunjit. Privita din fata, capul are forma unui triunghi echilateral. Urechile sunt mari si varful lor e uşor rotund.
In mod caracteristic, ochii felinelor Tonkineze sunt foarte mici, culoarea lor este uniforma, stralucitoare verde-albastrui sau turcoaz deschis.

Pisica Tonkineza este o felina extrem de eleganta si fermecatoare. Blanita acestui animal poate avea culorile in variantele liliachiu, albastrui, culoarea broastei testoase. La fiecare varianta partea inferioara a corpului este usor mai deschisa si este lipsita de orice fel de model sau dungi.

Se caracterizeaza prin vigilenta, curiozitate deosebita, sociabilitate.

Durata vietii este in general de 12-15 ani, pe parcursul careia atinge greutatea de 3-6 kg.

Discuta pe forum despre pisici de rasa >>>


Tu ce zici?