No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Profilul rasei de pisici Ragdoll

Ultima modificare: 2011-01-28 | Data publicării: 2010-05-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Profilul rasei de pisici Ragdoll
Pisicile Ragdoll sunt feline de talie mare, cu blana lunga si cu ochii albastri captivanti. Este o rasa pointed, adica blana de pe corp este mai deschisa la culoare decat blanita aferenta extremitatilor (fata, picioarele, coda si urechile)

Rasa este inmultita cu atentie pentru obtinerea unor animale afectuoase, in trei modele de culori, din care doua cu alb si una fara alb. Pisica Ragdoll ideala este echilibrata, fara caracteristici extreme. Masculii sterilizati pot ajunge sa cantareasca si 9 kg; femelele sunt mai mici, cantarind de regula intre 4,5 kg si 6,5 kg la maturitate. Pisicile Ragdoll se maturizeaza greu, abia la doi ani ajungand la culoarea finala a blanii, iar la patru ani la greutatea specifica unei pisici adulte.

 

Pisica ragdoll adulta
Pisica ragdoll adulta

 

Pisicile Ragdoll sunt foarte sociabile cu oamenii


Se stie sunt pisici care vin la usa sa te intampine, te urmeaza din camera in camera, dorm cu tine si aleg in general sa fie unde esti si tu, prea iubitul sau stapan. Multe feline Ragdoll au fost dresate sa vina atunci cand sunt chemate si sa se joace "de-a prinsa". Sunt pisici gentile care se joaca de obicei fara sa scoata ghearele. In plus, tind sa nu se urce la inaltime, ci lenevesc la nivelul solului. Blana, de lungime medie, este matasoasa si bogata, insa necesita o ingrijire minima pentru mentinerea unui aspect specific rasei.

Trebuie pieptanate in mod regulat cu un pieptene metalic pentru a indeparta parul cazut sau incalcit. Blana este formata doar in parul lung si moale. Felinele din rasa Ragdoll indragesc orice alte rase de pisici. Naparlesc odata cu schimbarea anotimpului. Pentru ca nu au parul scurt si des de la baza pielii (subpar), pisicile Ragdoll lasa putin par atunci cand naparlesc. In general, sunt animale foarte cuminti si usor de ingrijit, un atuu perfect pentru stilul de viata modern si foarte aglomerat.

 

Culorile rasei Ragdoll:

 

Culorile sub care pot fi intalnite aceste feline sunt: bej, albastru, ciocolatiu, liliachiu, rosu si crem. Extremitatile pot fi intr-o culoare uniforma, tip linx, tip testoasa sau o combinatie a ultimelor doua. Un mic calcul ne arata ca este o varietate destul de larga de combinatii de culori. CFA (Cat Fanciers Association) accepta modelele bi-color si van, mitted si colorpoints apar in toate combinatiile de culori posibile.

 

Ragdoll
Ragdoll

 

Pisicile Ragdoll colorpoint prezinta extremitatile colorate in mod clasic, dar fara sa aiba vreo pata alba. Mitted (cu manusi) au labutele din fata albe si cizmulite albe ce urca pana la mijlocul piciorului, au barbia alba si dungi pe burtica. Pot avea un semn, o stea sau o forma de melc pe frunte si pe nas, toate albe. Bi-colorele au mai mult alb, cele patru labute, partea inferioara a corpului, pieptul, precum si un "V" intors pe frunte, toate sunt albe. In unele cazuri se pot observa una sau doua pete albe si pe spate. Numai coada, urechile si partea exterioara a fetei sunt mai inchise la culoare. La modelul "van" numai partea de sus a fetei, urechile si coada si uneori cateva pete pe corp sunt mai inchise la culoare.

Pisicile Ragdoll au fost create si dezvoltate de Ann Backer in anii 1960, o crescatoare din Riverside, California. Originile rasei sunt reprezentate aproape complet de pisici fara stapan. Ann a imperecheat o pisica alba cu blana lunga, numita Josephine, pe care a gasit-o in zona unde locuia. Puii acestei femele aveau un temperament unic, foarte placut. Selectand puii dupa aspect, temperament si alte criterii pe care le dorea in programul sau de inmultire, a creat rasa Ragdoll.

 

Pui de Ragdoll
Pui de Ragdoll

 

Evaluarea pisicilor Ragdoll se face in functie de tip, model al blanii si arbore genealogic


De obicei crescatorii considera puii disponibili dupa 12-16 saptamani. Dupa 12 saptamani, micutele feline sunt suficient de dezvoltate din punct de vedere fizic si social pentru a se putea adapta la medii noi, pot participa la concursuri sau pot fi transportati cu avionul. Pastrarea unei astfel de comori pretioase in casa, sterilizarea si asigurarea unor suprafete necesare pentru zgariat, comportament instinctiv al pisicilor (CFA este impotriva taierii unghiilor sau interventiilor chirugicale pentru indepartarea lor), toate sunt elemente esentiale pentru o viata sanatoasa, vesela si lunga a acestei feline. Iubeste-o neconditionat si te va rasplati inzecit!

Discuta pe forum despre pisicile de rasa >>>


Tu ce zici?