No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisici de rasa: Tiffany

Ultima modificare: 2010-09-15 | Data publicării: 2010-09-14
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisici de rasa: Tiffany
Frumoasa, devotata si inteligenta: aceasta este pisica Tiffany, cunoscuta si sub numele de Chantilly. Nu este o felina foarte activa, dar ii place sa tina companie stapanului. Poate fi lasata singura in casa o perioada, dar apoi are nevoie de dezmierdarile stapanului.    

Cum arata o pisica Tiffany?


Este o pisica cu o blana semilunga, fina ca matasea. Perierea se face usor si fara batai de cap. Coada stufoasa, gatul si urechile accentueaza talia medie. Ajunsa la maturitate (la 24 de luni), blana de pe labute formeaza pernite in jurul acestora.

 

pisica tiffany

 

Trebuie mentionat faptul ca in anumite zone rasa se poate numi Tiffany/Chantilly sau Chantilly/Tiffany, dar, in ambele cazuri, rasa este aceeasi. Prima denumire a acestei rase „Tiffany" si provine de la faimosul teatru „Tiffany", al carui nume era asociat cu eleganta, in anii '20. Pe masura ce noi crescatori au inceput sa intre in contact cu aceasta rasa, denumirea acesteia a fost schimbata in „Chantilly", pentru a pastra legatura cu numele „Tiffany" si pentru a nu se confunda cu alte rase care au cuvantul „Tiffany" in denumirea lor.

 

Ce culoare poate avea blana?


La inceput, Tiffany avea doar culoarea ciocolatiu inchis insa, odata cu incrucisarea cu alte rase, poti intalni culori precum negru, alb, liliac, albastru si cafeniu. Pisicile de culoare ciocolatiu inchis au in anumite zone ale corpului nuante mai deschise de culoare cum ar fi partea inferioara, gat si urechi, unde se poate observa o culoare ciocolatie mai estompata decat pe restul corpului. Culoarea ochilor variaza de la auriu la galben inchis.

 

Personalitatea pisicii Tiffany/Chantilly


Felinele apartinand acestei rase sunt blande, iubitoare, devotate si inteligente. Nu sunt foarte active, dar nici docile.

tiffany

 

Ingrijire


Avand in vedere faptul ca Tiffany/Chantilly este o rasa cu blana de lungime medie nu necesita atat de multa ingrijire precum pisicile cu par lung (de exemplu, Persana). Are o blana moale si matasoasa. Este bine sa ii ingrijesti cu atentie urechii, deoarece sunt predipuse la infectii.

 

Exista vreo diferenta intre pisica Tiffany si Tiffanie?


Pisica Tiffanie este, de fapt, o pisica cu par lung din rasa birmaneza. Rasa Tiffanie si versiunea sa cu par scurt, Burmilla, si-a inceput cariera in 1981, in Londra. Burmilla si Tiffanie sunt membre a ceea ce se numeste Grupul Asiatic, din care face parte si rasa Bombay. Tiffany si Tiffanie sunt doua rase diferite.


Tu ce zici?