No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisici de rasa: Scottish Fold

Ultima modificare: 2011-08-31 | Data publicării: 2008-12-01
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisici de rasa: Scottish Fold
E imposibil sa nu te îndrăgosteşti de o pisică ce te priveşte curioasă cu ochişorii mari, parcă nedumerită la ceea ce îi spui. Unice, drăgălaşe, cuminţi şi ... haioase. Acestea sunt pisicile Scottish Fold!

Cum au apărut pisicile Scottish Fold:

 

Ineditele pisici din rasa Scottish Fold nu sunt rezultatul unei mutaţii cauzate de om. Urechile micuţe şi îndoite, specifice acestei rase, sunt cauzate de mutaţia genetică a genei dominante.

Prima pisică din această rasă se numea Susie, avea blăniţa lungă de culoare alb cu gri închis. A fost descoperită la o fermă lângă Coupar Angus în Perthshire, Scoţia, în 1961.

Urechile lui Susie aveau o formă neobişnuită, motiv pentru care a fost asemănată cu o bufniţă. Doi dintre puii lui Susie aveau urechile îndoite, asemenea mamei. Unul dintre pui a fost adoptat de William Ross, iubitor de pisici. Acesta a patentat rasa Scottish Fold şi a început un program de perpetuare a speciei. Cu ajutorul geneticianului Pat Turner, William Ross a reuşit să înmulţească specia cu 76 de pisici Scottish Fold în primii 3 ani dintre care 42 aveau urechile îndoite iar 34 aveau urechile drepte.

Concluzia crescătorului a fost aceea că urechile îndoite erau rezultatul unei simple gene dominante. Dacă unul dintre părinţi are gena ce produce urechile îndoite iar celălalt părinte are gena ce duce la urechi drepte, atunci puiuţii vor avea urechile îndoite.

 

 

pisica scottish fold
Pisica Scottish Fold

 

Caracteristicile rasei Scottish Fold:

 

Temperament: sunt pisici blânde şi foarte liniştite. Sunt foarte afectuoase, se ataşează repede de o persoană. Sunt foarte inteligente şi loiale.

Sunt recunoscute pentru obiceiul lor de a dormi pe spate sau de a sta în fund. Spre deosebire de alte rase, pisicile Scottish Fold au o voce foarte înceată, mieunaturile lor fiind diferite de cele ale altor pisici.

Constituţie: sunt pisici de mărime medie, solide şi "rotunde".

Au fie blana deasă, scurtă fie blăniţă lungă şi deasă. De obicei are culoare albă, roşcovană, gri sau neagră. Adeseori însă blăniţa poate avea combinaţii de culori. Datorită blăniţei dese, sunt foarte uşor de întreţinut, fiind ideale chiar şi pentru viaţa în apartament.

Au picioarele scurte, îndesate şi musculoase.

Speranţa de viaţă: 15 ani.

 

 

[sursa imaginii: Wikipedia.org]

 


puiut de Scottish fold la joaca

 


Tu ce zici?