No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Somaleza

Ultima modificare: 2010-11-01 | Data publicării: 2010-02-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Somaleza
Pisica Somaleza se aseamana in intregime cu infatisarea pisicii Abisiniene, avand blana mai lunga. A primit acest nume pentru a semnala rudenia intre ele (Somalia si Abisinia sunt tari invecinate), deoarece pisica Somaleza isi are originile in America.

Origine si infatisare

 

In Statele Unite ale Americii printre pisicile Abisiniene sistematic aparea cate un exemplar cu par mai lung. Cresterea acestor feline a inceput in 1967. Rasa Somaleza propriu-zisa se regaseste in America inca de la finalul anilor '70, iar in Europa din 1982, fiind totodata recunoscuta de FIFe. Numele "Somalez" semnaleaza rudenia cu cea Abisiniana, deoarece Somalia e vecina Abisiniei (azi Etiopia). Se aseamana in intregime cu infatisarea pisicii Abisiniene, doar parul este ceva mai lung.

pisica somaleza
Pisica Somaleza

 


Pisica Somaleza are corp musculos de marime medie, bine dezvoltat si elegant, capul rotund se ingusteaza spre partea libera, profil putin concav. Ochii sunt migdalati, culoarea lor e asemanatoare cu cea a chihlimbarului sau verde. Urechile sunt in spatele craniului, largi la baza si ascutite moderat. Blana e matasoasa, deasa cu dungi. Trunchiul se termina cu o coada lunga, stufoasa si subtire la varf.

 

Varietati de culori

 

Sunt cunoscute urmatoarele varietati de culori: albastrui, liliachiu, argintiu, sorrel. Cea mai frecventa varianta este cea sorrel, nuanta de baza e brun-portocalie, cu dungi negre. Varful nasului e caramiziu cu un contur negru, pernitele talpii sunt negre sau maro. Culoarea de baza a variantei galben-roscate este cupru-roscat, iar dungile blanitei sunt ciocolatii.

 

 

poze pisica somaleza
Pisica Somaleza e un animal de companie ideal!

 

 

Caracterul pisicii Somaleze

 

Somaleza are o fire deschisa, curioasa, vioaie, dibace si draguta. Vocea e fina si placuta. Nu ii plac spatiile mici. Aporteaza cu multa placere, ca un caine. Pisica Somaleza invata repede sa umble in sertare, sa deschida dulapurile, iar jocul ei preferat este cea de-a v-ati-ascunselea. E deosebit de jucausa, deschide chiar si robinetul sa se joace cu apa. Cauta mereu compania oamenilor, tocmai de aceea sunt animale de companie ideale pentru persoanele singure.
Blanita nu necesita preocupare speciala, se piaptana usor.

 

Pisica Somaleza jucandu-se aport!

 


Tu ce zici?