No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Siberiana

Ultima modificare: 2010-04-19 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Siberiana
Pisica Siberiana face parte din grupul raselor naturale, fiind chiar numita Pisica Nationala a Rusiei. Are parul semi-lung, blana deasa, poate fi intalnita intr-o mare varietate de culori si este o pisica foarte descurcareata. Adora compania oamenilor, chiar si a copiilor, lucru ce o face o pisica ideala de apartament!

Istoria pisicii Siberiene

Fiind o rasa de pisici foarte veche, despre Siberiana exista marturii inca din secolele X si XIII. Conform izvoarelor vremii, aceste feline traiau in Siberia si in partea de vest a Rusiei, in timp ce varianta colorpoint, Neva Masquerade, a aparut in secolele XV-XVI, pe malurile Nevei. Conform specialistilor in studierea animalelor, pisica Siberiana este stramosul Pisicii de Padure Norvegiene si a pisicii Maine Coon, fiind chiar stramosul a mai multor rase cu par lung, precum pisicile Persane sau cele Angora.

siberiana
Pisica Siberiana

Cum arata pisica Siberiana?

Pisica Siberiana este de talie mijlocie, are corpul musculos, auriu, cu picioare scurte, ghemuite. Coada este stufoasa, iar in pavilionul urechilor si intre degete are smocuri de par.
Pentru o dezvoltare completa, are nevoie de 5 ani. Motanul ajunge la aproximativ 5-8 kg, in timp ce femela este mai mica in greutate. Capul ii este tesit, ochii verzi sau verzi-galbui, ori nuanta chihlimbarului cu un aspect minunat si sunt deosebit de expresivi.

poze pisici siberiene
Pisica Siberiana se adapteaza oricarui mediu de viata!

 

Rasa siberiana cu par mai scurt are blana deasa, bogata si frumoasa, usor de curatat. E de-ajuns daca e pieptanata o data pe saptamana. Siberiana este simpatica, prietenoasa si are marea calitate de a se acomoda foarte usor conditiilor diferite de mediu. Se simte foarte bine si intr-un apartament, este rabdatoare cu copiii si se imprieteneste usor cu alte pisici, dar si cu patrupezii.
Dat fiind ca, Siberiana este o pisica "naturala" si cu origini foarte vechi, nu sufera de boli transmise genetic, de malformatii genetice, nu mosteneste anumite defecte, nu are nevoie de ingrijiri exagerate, deci in ansamblu, este o pisica sanatoasa si rezistenta.

Conform ultimelor cercetari, pisica siberiana este hipoalergica!

Aceasta este o veste extraordinara, pentru cei care sunt sensibili nu la parul de pisica, ci la proteinele FEL D1, existente in saliva acesteia. In saliva pisicii Siberiene se regaseste aproximativ a treizecea parte dintre proteinele de acest tip care exista in saliva altor feline. Astfel, la cei mai multi oameni, s-au constatat reactii alergice minime sau chiar deloc in preajma acestui animal.

Discuta pe forum despre rase de pisici >>>


Tu ce zici?