No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Siameza

Ultima modificare: 2010-10-25 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Siameza
Sir Owen Gould, consulul britanic de pe langa regele Siamului, Rama al V-lea, a remarcat aceste pisici in 1884. Dupa parerile unora, pisicile Siameze sunt rezultatul unor mutatii genetice, altii in schimb considera ca sunt descendente ale pisicii de aur din Africa de Vest.

De ce iubim pisicile?

 

"Omul are nevoie de pisica, pentru a mangaia fara teama un pradator", spunea odata Leonor Fini, un pictor desavarsit si o mare iubitoare de pisici . Relatia de afectiune dintre stapan si pisica Siameza este justificata prin felul acesteia de a fi: atragatoare, exotica, o adevarata creatura feerica. Cand se ghemuiesc sau alearga dupa prada, se catara pe crengi sau pur si simplu se tolanesc sub razele fierbinti ale soarelui, pisicile Siameze devin ceea ce sunt in realitate: mici pradatori, in ochii lor insa scanteind iubirea fata de stapanul caruia le sunt devotate.

 

pisica siameza
Pisica Siameza ciocolatie

 

Istoria pisicii siameze


Unii considera pisicile Siameze drept rezultatul unei mutatii genetice, altii considera ca sunt descendente ale pisicii de aur din Africa de Nord (Profelis temmicki). In orice caz, in templele budiste din Asia de Sud, traieste si astazi pisica Siameza. Intrebarea fireasca este cum a ajuns aceasta felina din Est tocmai in Europa? Conform memoriilor lui Sir Owen Gould, consulul britanic pe langa regele Siamului, Rama al V-lea, acesta a remarcat neobisnuita pisica in 1884. A dus acasa in Anglia, doua exemplare de culoarea ciocolatei, urmasa uneia dintre ele castigand titlul de "Cea mai frumoasa pisica" la expozitia de pisici din 1888.

 

Temperament si infatisare

 

siameza pisicuta poze
Pisicuta Siameza


Pisica Siameza este felina o vioaie, plina de viata, curioasa dar extrem de sensibila si exigenta. Are o capacitate extraordinara de acomodare. Caracteristica sa cea mai atractiva este dragostea pe care i-o poarta stapanului sau, uneori exagerata. Ca manifestare a afectiunii sale, felul in care se alinta pe langa stapan, privirea cuceritoare, felul in care "toarce" cand isi atinge stapanul, toate aceste gesturi sunt impresionante.
Siameza blue point are blana cu par scurt, foarte fin la pipaire, de culoare crem, foarte calda, pe spate usor mai inchisa, iar pe abdomen ceva mai deschisa. Capete firelor de par sunt de o nuanta albastru-cenusiu inchis.
Siameza ciocolatie are corpul de culoarea sidefului, capetele firelor de par avand o nuanta calda de cacao, nasul si labutele ii sunt albe, in timp ce ochii sunt de un albastru inchis fermecator.

In concluzie: pisica Siameza e una dintre cele mai dragastoase feline!


Tu ce zici?