No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Rex

Ultima modificare: 2010-10-19 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Rex
Pisica Rex este una dintre cele mai deosebite rase de pisici. Blana scurta si creata este rezultatul diversitatii naturii, nicidecum nu a fost modificata pentru a arata asa de catre crescatorii de pisici.

Pisica Rex este una dintre cele mai deosebite exemplare de pisici. Se remarca foarte usor datorita blanitei fine, carliontate si intr-un singur strat. Are o structura musculoasa, lunga si datorita urechilor lungi, se aseamana cu un spiridus felin.

Exista doua variante ale standardului: cornish si devon rex. Daca acestea se imperecheaza intre ele, deosebirile dintre cele doua rase dispar.

 

Prin ce este deosebita pisica Rex?

 

Pentru un necunoscator, intre cele doua variante nu exista deosebiri evidente, e lesne de inteles.

cornish rex
Cornish Rex

 

Ambele sunt de marime mijlocie, musculoase, au un trup subtire, alungit. Spatele si gatul sunt usor curbate, coada este lunga si subtire. Ochii sunt ovali, armonizand cu nuanta si culoarea blanii. Rex are doua personalitati: poate sa fie draguta, linistita, iubitoare si, in momentele bune, o excelenta pisica de casa. Asemenea momente de calm si pace sunt urmate de lungi perioade de agitatie, miscare, neastampar, cand este galagioasa, nervoasa, exagerat de jucausa. Nu naparleste, de aceea este suficient ca o data  sau de doua ori pe saptamana sa o perii. Insa, datorita parului putin, pierde foarte usor calorii care pot fi compensate printr-o alimentatie mai bogata in grasimi.

 

Rasa Cornish Rex

 

Are capul triunghiular, nas drept si alungit, urechi mari care se armonizeaza foarte bine cu formatul fetei. Din straturile de blana, lipseste stratul primar si fiecare fir este carliontat sau ondulat.

 

Rasa Devon Rex

 

Fata ii este mai plinuta, nasul mai scurt urechile si mai lungi si departate. Blana nu ii este la fel de creata, ca in cazul Cornish-ului, iar eventualele pete sunt considerate "greseli".

 

 

devon rex pisica
Devon Rex

 

Discuta pe forum despre pisici de rasa >>>


Tu ce zici?