No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Ocicat

Ultima modificare: 2010-10-19 | Data publicării: 2010-03-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Ocicat
Pisicile Ocicat, aceste animale interesante, cu blana tarcata si cu pete, reprezinta un nou experiment realizat de crescatorii de pisici. Aceste feline au fost obtinute prin imperecherea unei pisici metis abisiniana-siameza, cu un motan siamez ciocolatiu.

Istoria pisicii Ocicat

 

Desi este asemanatoare cu pisica salbatica, Ocelot, de fapt pisica Ocicat o felina rara care a aparut in urma incrucisarii dintre o Siameza cu o Abyssiniana si apoi cu o American Shorthair.

Virginia Daly din Michigan a fost prima crescatoare care a experimentat incrucisarea Abyssinianei cu Siameza. La a doua generatie au aparut primul pui Ocicat care a primit numele Tonga. Rasa a fost denumita astfel tocmai datorita asemanarii cu felina Ocelot. In Statele Unite aceasta rasa a fost recunoscuta de catre Cat Fanciers' Association in 1966. Abia spre sfarsitul anilor '80 aceste pisici isi fac aparitia in Europa.

Dincolo de granitele SUA, pisica Ocicat este aproape necunoscuta.

 

 

ocicat pisica de rasa
Pisica Ocicat

 

Infatisare si temperament

 

Pisica Ocicat face parte din categoria felinelor de talie medie cu parul scurt. Are un trup atletic, suplu, tinuta eleganta. Capul este lung, botul lat, coada lunga si membrele musculoase. Desi se cunosc 12 variante ale culorii blanitei, pisicile Ocicat sunt crescute mai mult in 2 variante: castaniu inchis si deschis cu pete pe piept, picioare si coada. In privinta ochilor sunt acceptate toate variantele de culori exceptand albastru.

In privinta temperamentului, ei bine, pisicile Ocicat sunt extrovertite, prietenoase, jucause, adora copiii, sunt linistite si calme. Cauta compania oamenilor, invata usor comenzi si asculta de stapani. Nu au nevoie de conditii de crestere deosebite. Englezii, germatii si francezii o striga la fel: Ocicat.

Standardul CFA: http://www.cfa.org/breeds/standards/ocicat.pdf

 

Pisoiasi Ocicat la joaca

 

Discuta pe forum despre rase de pisici >>>


Tu ce zici?