No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Himalayana

Ultima modificare: 2010-10-25 | Data publicării: 2010-02-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Himalayana
Cu multe decenii in urma, un crescator fanatic s-a hotarat sa incruciseze pisica siameza cu cea Persana si a creat o rasa care intruneste atributele ambelor. Cam asa a aparut pisica Himalayana.

Mica "amestecatura"

 

Dorinta crescatorului a fost aceea de a obtine o pisica asemanatoare la aspect cu Persana si sa aiba eleganta Siamezei. Astfel, pisica Himalayana se remarca datorita temperamentului linistit, fiind potrivita atat pentru familiile cu batrani sau copii mici. Se adapteaza foarte bine la casa si la apartament.

Himalayana este o rasa de pisica cu blana lunga - tip Persana, iar dupa modelul blanitei mostenit de la Siameza. Aceasta rasa hibrida a devenit cunoscuta sub numele de Himalayana, desi unele asociatii felinologice nu o recunosc ca o rasa separata si tin cont de ea ca varianta coloristica a Persanei (fapt care nu deranjeaza deloc fanii pisicilor Himalayene).

 

 

poze pisica himalayana
Pisica Himalayana

 

Copia Persana

 

Intr-adevar, pisica Himalayana seamana mult cu Persana: cap durduliu si lat, ochi rotunzi, albastri si mari, nas scurt si carn, corp bondoc, labe scunde, blana lunga, fina - caracteristici care se gasesc la ambele rase. Ceea ce le deosebeste sunt semnele colour-point (membre de culoare diferite fata de blana corpului).

  • Denumirea in limba engleza: Himalayan
  • Denumirea in limba germana: Himalayan
  • Denumirea in limba franceza: himalayen pour le Persan Colourpoint uniquement
  • Descrierea standard CFA: http://www.cfainc.org/breeds/standards/persian.html#Himalayan

Discuta pe forum despre pisicile de rasa >>>


Tu ce zici?