No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Havana Brown

Ultima modificare: 2010-11-01 | Data publicării: 2010-02-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Havana Brown
Pisica Havana Brown este un animal foarte activ, se simte in largul sau cand poate sa exploreze libera toate colturile gradinii. E imposibil sa nu remarci pisica cu blana stralucitoare, de culoarea mahonului.

Aceasta felina frumoasa castanie a fost creata de crescatorii englezi in 1951 in urma incrucisarii dintre pisica ciocolatie siameza si cea de casa. Culoarea originala amintea de cea a trabucului din Havana. A cucerit toata lumea cu personalitatea ei dragalasa si caracterul sociabil.

 

Aspectul pisicii Havana Brown

 

Are o blana fina, scurta, stralucitoare. Orice nuanta a castaniului deschis este considerata fiind culoare originala. La varsta adulta nu apar dungi sau pete de alta nuanta pe blana. Are capul alungit, ingustandu-se spre bot, cu adancituri vizibile la nivelul zonelor de imbinare a mustatilor. Nasul si mustatile sunt maro, iar pernitele talpii au coloarea roz-scortisoara. Ochii sunt verzi inchisi.
Are silueta supla, musculoasa iar coada se subtiaza ca un bici. Pisica Havana Brown apartine grupului de feline orientale.

 

 

pisica de rasa havana brown
Pisica Havana Brown

 

Temperament

 

Infatisarea deosebita si comportamentul elegant se cupleaza cu o personalitate speciala: e vioaie, jucausa, vorbareata si curioasa. E o felina foarte activa, se simte in largul ei cand are posibilitatea sa exploreze liber toate colturile gradinii, dar pentru ca e si foarte devotata familiei, ii place sa petreaca cateva ore si in compania stapanului. Se adapteaza usor unui stil de viata voiajor, insa e bine sa nu optati pentru o pisica daca serviciul presupune deplasari constante si dese cu avionul sau trenul.

Pisica Havana Brown, asemenea rudelor sale siameze, are o fire distractiva innascuta. Adora sa fie in centrul atentiei si sa se lase venerata, insa are nevoie, din cand in cand, de intimitate. Cand doreste compania oamenilor stie cum sa ceara acest lucru. Fie va atentioneaza usor cu labuta, fie va arata ca are pofta de alergat prin casa, ca intr-un joc nebun pisicesc.

Pentru ca are blana foarte scurta, se intretine extrem de usor: cu o carpa de bumbac se freaca usor tot corpul (la pisicile mai tinere si la cele insarcinate trebuie sa folosim miscari cat mai gingase).

Spre deosebire de alte animale, Havana Brown stie cand e certata, raspunde la chemari si poate fi dresata sa mearga in lesa.

 

Pisica Havana Brown

 

Discuta pe forum despre pisici de rasa >>>


Tu ce zici?