No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Birmaneza

Ultima modificare: 2010-11-16 | Data publicării: 2010-05-06
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Birmaneza
Birmaneza este o pisica silentioasa. Pisoii sunt mai activi decat adultii, care prefera sa stea langa stapan.
 • Par: semilurig - Cobby
 • Loc de origine: Myanmar (Birmania).
 • Data de origine: secolul XIX.
 • Temperament: sociabila si foarte putin agresivă.
 • Corp standard: marime medie, musculos, bine proportionat. Cap: rotund, robust, barbie dezvoltata, obraji plini, bot rotund si maxilare puternice. Ochi: mari, usor oblici, de un albastru intens. Urechi: usor inclinate in fata si distantate. Blana: scurta catre bot, lunga si matasoasa pe restul corpului. Coada: lungime medie, robusta si deasa.
 • poza pisica
  Foto: http://www.flickr.com/photos/seannaber/3152006623/
  Culori: blana este aurie sau azurie si contrasteaza in mod evident cu petele albastre, ciocolatii, crem, rosu şi lila. Blana poate avea diverse nuante, dand impresia de blana cu model. Acesta este evident la nivelul urechilor, membrelor, cozii si formeaza o masca pe bot, care acopera intreaga fata si pernutele. La Birmaneze sunt comune labutele albe.
 • Istoria moderna. Birmaneza a aparut in Europa în 1919, atunci cand miliardarul american Cornelius Vanderbilt a achizitionat un cuplu in timpul unei croaziere pe marile orientale. Masculul nu a supravietuit calatoriei, dar femela, gravida, a dat nastere mai multor pui la Nisa, ei fiind stramosii acestei rase in Occident.
 • Caracter: Birmaneza are un temperament activ, fiind destul de tacuta. Mieunatul este foarte slab. Este o pisica discreta, foarte sociabila si putin agresiva. Ii displac zgomotele puternice. Daca aude vreunul, prefera sa iasa din camera in cautare de medii silentioase. Tolereaza cu usurinta prezenta copiilor si pe cea a altor animale, dar convietuirea decurge mai linistit daca pisoiul are deja 5-6 luni deoarece, la o varsta prea frageda, puii se pot speria. Este adaptata vietii in apartament, dar poate fi lasata libera si prin gradina, deoarece ii place mult sa se catere in copaci. Nu alearga, ca sa nu-si strice blana. Suporta cateva ore de singuratate, dar in cazul absentei prelungite a stapanilor este preferabil sa aiba un seaman prin preajma. Pisoii sunt foarte activi, in timp ce masculii adulti tind sa fie linistiti si sa caute prezenta omului mai mult decat femelele.
 • Ingrijire: Chiar daca parul semilung este subtire, se intretine usor: sunt suficiente unul sau doua periaje pe saptamana. In timpul naparlirilor, periajele trebuie sa fie mai frecvente. Cateodata, se pot manifesta semne de boala la membrele anterioare sau obstructie nazala.

Tu ce zici?