No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica Angora Turceasca

Ultima modificare: 2010-02-28 | Data publicării: 2010-02-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica Angora Turceasca
Pisica Angora Turceasca este una dintre singurele pisici care adora apa! Ii place sa inoate si sa se scalde. O trasatura unica pentru o felina. Face parte din rasele de pisici cu parul semi-lung, fiind considerata rasa de baza in aparitia pisicilor cu blana semi-lunga, cum ar fi Maine Coon sau Norvegiana de Padure. Se spune ca toate pisicile Angora Turceasca posesoare de blana lunga au suferit mutatii cauzate de clima aspra din podisurile inalte din Turcia.

Pisica Persana si Angora Turceasca sunt deseori confundate. Un lucru e sigur - ambele rase au luat nastere cu multe secole in urma, originea Angorei Turceasca fiind Ankara. Angora Turceasca este balerina felinelor!

După ce a fost amestecata cu alte rase, Angora Turceasca a disparut pentru multa vreme de pe scena lumii felinelor, numele aparand doar ca referinta in descrierea pisicilor cu par semi-lung. Insa in zilele noastre pisicile Angora Turceasca si-au recapatat faima, crescatorii prezentand din ce in ce mai multe exemplare la marile expozitii internationale de pisici.

Cum arata pisica Angora Turceasca?

Angora Turceasca este o pisica frumoasa, supla, agila si docila, cu blana semilunga si matasoasa. Are trupul lung, insa pieptul este ingust si adanc.

pisoi angora turceasca
Pisic Angora Turceasca

Aceste feline au membrele lungi, oasele fine, iar membrele din spate sunt putin mai lungi decat cele din fata. In ciuda trupului lung, au capul de marime medie, in forma triunghiulara. Urechile lor sunt mari si largi la baza, pozitionate in sus, acoperite cu smocuri mari de blana, ceea ce le confera un aspect de urechi pufoase. In privinta ochilor de pisica, ei bine, acestia sunt mari, migdalati, fiind usor alungiti inspre baza urechilor. Pot fi albastri sau de culoarea chilimbarului!  In jurul gatului blana prezinta un guler bogat. Coada este lunga, si stufoasa.

Ce mananca o pisica Angora Turceasca?

Asemenea multor alte rase de pisici cu blana semi-lunga, si Angora Turceasca are o predispozitie spre obezitate. De aceea trebuie greutatea acestei feline trebuie tinuta sub control. Pana la maturitate va fi hranita corespunzator puilor in crestere. 

rase de pisici angora turceasca
Angora Turceasca

Daca hrana nu ii prieste, acest lucru se va observa pe blana pisicii. E bine sa consulti un medic veterinar pentru a stabili impreuna tipul de hrana pentru pisici adulte care i se potriveste.

Probleme de sanatate la pisica Angora Turceasca

Una dintre principalele probleme de sanatate care pot aparea la aceste feline o reprezinta surzenia. E stiut faptul ca animalele complet albe, cu ochii albastri, ajung sa surzeasca, mai devreme sau mai tarziu. Acest lucru este cauzat de o gena recesiva.

Denumirea in limba engleza: turkish angora

Denumirea in limba germana: Türkisch Angora

Denumirea in limba franceza: turkish angora

Descrierea standard CFA: http://www.cfainc.org/breeds/profiles/turkish-angora.html

Discuta despre pisici pe forum >>>


Tu ce zici?