No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Abisiniana - puma miniaturizata

Ultima modificare: 2010-11-01 | Data publicării: 2010-02-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Abisiniana - puma miniaturizata
Pisica Abisiniana este una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume. Se spune ca este descendenta pisicii sfinte a faraonilor, dar cel mai probabil este rezultatul muncii constiincioase si pricepute ale crescatorilor de pisici din Egipt. Totodata, trebuie sa recunoastem ca nici in ziua de astazi nu se cunosc exact originile acestei feline. Are un aspect foarte asemanator cu cel am pisicii salbatice africane, Felix Caffra.

Pisica Abisiniana, pisica sfanta

 

Exista zvonuri conform carora aceasta rasa de pisica isi are originile in pisicile preferate are faraonilor egipteni , dar e mult mai posibil ca este rezultatul muncii constiincioase si pricepute ale crescatorilor de pisici. Insa ceea ce stim clar este ca ilustratiile felinelor din desenele egiptene seamana foarte mult cu pisicile Abisiniene. Alte mituri ale istoriei plaseaza aceste feline in Abisinia (Etiopia de azi), insa nu sunt dovezi care sa demonstreze acest lucru, motiv pentru care se presupune ca ar fi originare din Egipt si localitatile plasate pe malul fluviului Nil.
Prima pisica Abisiniana standardizata a fost prezentata in Anglia in 1929, dar cateva exemplare au participat la concursurile de frumusete din Palatul de Cristal din Londra in anul 1883.

 

 

cum ingrijesc pisica abisiniana
Pisica Abisiniana

 

Puma miniaturizata

 

Este una dintre cele mai populare pisici cu par scurt. Fanii pisicilor abisiniene le-au atribuit denumirea de "puma domestica miniaturala". Cu siguranta e inteligenta, serviabila si ascultatoare - ceea ce in randurile felinelor este o mare raritate!
Pisica Abisiniana poate fi intalnita in variante roscate si albastre. Corpul sau are o lungime medie, o constitutie eleganta, puternica, gingasa, cu musculatura bine dezvoltata si solida. Coada la baza e grosuta si se ingusteaza spre capat. Are picioare lungi, musculoase si gratioase. Labele sunt mici si au forma ovala. Gatul e zvelt.

 

 

pisicute abisiniene
Pisicute Abisiniene

 

Denumirea in limba engleza: Abyssinian
Denumirea in limba germana: Abessinier
Denumirea in limba franceza: Abyssin
Descrierea standardului CFA : http://www.cfainc.org/breeds/standards/abyssinian.html

Discuta pe forum despre pisica Abisiniana >>>


Tu ce zici?