No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Angora Turceasca

Ultima modificare: 2010-11-16 | Data publicării: 2010-05-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Angora Turceasca
Angora Turceasca este o pisica deosebita, jucausa, careia ii place sa fie alintata. Cand vrea sa primeasca atentie devine foarte zgomotoasa.
 • Par: semilung - Intermediar
 • Loc de origine: Turcia.
 • Data de origine: secolul XVII.
 • Temperament: sociabila, hotarata, zgomotoasa
 • poza pisica
  Foto: Angora turceasca http://www.flickr.com/photos/sunnymumbles/4034371611/
  Corp standard: talie medie; prezinta o neta diferenta sexuala: masculii pot cantari aproape de doua ori mai mult decat femelele. Cap: de la mic la mare, cuneiform; la masculi sunt tolerati obrajii mai accentuati. Ochi: mari si migdalati. Urechi: mari si ascutite. Blana: subtire, moale si lucioasa, fara substrat. Coada: lunga si deasa.
 • Culori: sunt acceptate toate culorile, printre care si cele care indica hibridizarea, precum ciocolatiul, lilaul, toate asociate cu alb. Varietatea traditionala este alba, cu ochi de culori diferite, cunoscuta sub numele de Ankara kedi.
 • Istoria moderna: Aceste animale s-au raspandit in Europa in secolul XVIII, avandu-si originea in rasa Persana. Extraordinarul succes al acestei ultime rase a determinat insa declinul rapid al Angorei, readusa in atentia crescatorilor de abia in anii '50.
 • Caracter: este o pisica sociabila, care iubeste compania altor animale si a membrilor familiei. Poate fi foarte sensibila si necesita un companion cu experienta, care sa fie tolerant si sa stie sa-i respecte caracterul liber si independent. Este foarte zgomotoasa, mai ales in preajma oamenilor, dar miauna cu o intensitate moderata si devine insistenta atunci cand vrea sa fie alintata. Din moment ce aceasta este o pisica activa si ii place sa alerge trebuie sa dispuna de libertate de miscare si chiar acces la o gradina.
 • Ingrijire: blana trebuie sa fie periata si pieptanata regulat si de mai multe ori pe saptamana in perioada naparlirii. Absenta substratului face ca aceasta operatiune sa fie usoara si rapida. Rasa nu este predispusa la afectiuni particulare, e foarte robusta si nu are probleme in miscare. Cateodata manifesta o tendinta catre surzenie, care a fost insa redusa in proportie foarte mare de procesele de selectie. Dintii si gingiile trebuie examinate frecvent pentru a evita formarea tartrului.

Tu ce zici?