No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

American Shorthair

Ultima modificare: 2011-03-11 | Data publicării: 2009-01-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
American Shorthair
Vrei o pisică blândă care să se împace bine cu toţi membrii familiei? American Shorthair, multă vreme considerată pisica domestică obişnuită, e una dintre cele mai blânde feline. Recunoscute pentru longevitate, rezistenţa la boli, atletice şi drăgălaşe, cuminţi şi adorate de cei mici, pisicile American Shorthair se potrivesc de minune căminului tău primitor. Un atuu e faptul că se înţeleg cu "cei mai aprigi duşmani patrupezi", câinii!

Cum e să trăieşti cu o pisică American Shorthair?

 

Aceste feline sunt foarte gentile, adoră compania copiilor şi să petreacă timpul în familie cu oamenii. Sunt liniştite, foarte puţin gălăgioase şi de obicei se înţeleg bine cu câinii. Le place să se joace atât cu jucării cât şi cu oamenii. Pentru că au părul scurt nu au nevoie de îngrijiri speciale. E recomandat să le perii săptămânal, mai ales că le face plăcere să fie răsfăţate.

 

Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre American Shorthair:

 

Deşi adoră compania oamenilor şi le place să trăiască în familie, pisicile American Shorthair au o fire independentă. Atunci când îţi dă semne clare că nu are chef de joacă, e mai bine să o laşi în pace. Au o speranţă de viaţă ridicată - 20 de ani. Adesea aceste feline sunt confundate cu pisica domestică obişnuită însă există foarte multe diferenţe de personalitate şi aspect între aceste rase.

American Shorthair
American Shorthair - sursa imaginii: wikimedia.org

Istoric:

Informaţiile despre American Shorthair datează încă de pe vremea celebrei corăbii Mayflower cu care erau transportaţi englezii în Plymouth. Se presupune că englezii au luat cu ei pe vas câteva pisici pentru a ţine sub control numărul şoarecilor şi şobolanilor de pe corabie. Când călătorii au ajuns în New England, pisicile au devenit animale de companie. La începutul anilor 1900 în Statele Unite ale Americii erau importate pisici pentru a fi împerecheate cu primele pisici americane, denumite pisici domestice obişnuite. Abia în 1906 Organizaţia Iubitorilor de Pisici au recunoscut rasa American Shorthair, pe nedrept denumită până atunci "pisică domestică obişnuită".

Aspect:

Pisicile American Shorthair sunt recunoscute pentru aspectul cuminte. Blăniţa poate avea mai multe culori şi nuanţe precum gri, alb cu negru gradient, alb etc. Masculii ajung să cântărească până la 7 kg iar femelele în jur de 5,5 kg.

Trăsături: docile, calme, ideale pentru copii, adoră compania unei familii, liniştite

Companioni ideali: familiile care au copii, familiile care mai au alte animale, persoanele care nu au mai avut o pisică vreodată, persoanele singure care vor compania unei pisici liniştite.

 

Pisica American Shorthair cere de mancare de la frigider

Tu ce zici?