No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Abissiniana

Ultima modificare: 2010-01-04 | Data publicării: 2008-12-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Abissiniana
Existenţa acestei rase de pisici datează de acum 4000 de ani, încă din Egiptul antic. Prima pisică din această rasă, numită Zula, a ajuns în Europa în 1868, cu ajutorul unui soldar britanic, după ce Marea Britanie a învins Abyssinia (cunoscută sub denumirea de Etiopia astăzi), în urma unui război crâncen. La începutul anilor 90 această rasă a ajung şi în Statele Unite ale Americii, devenind rapid una dintre cele mai îndrăgite rase de pisici din acea perioadă.

Trăsăturile pisicii de rasă Abissiniana

  • blană groasă, asemănătoare felinelor mai mari precum puma
  • agilă şi sportivă
  • activă, în căutare de atenţie
  • preferă să se tolănească pe canapele şi să fie alintată în braţe
  • reacţionează la stimuli şi cuvinte

Companioni ideali:

  • familiile cu unul sau mai mulţi copii
  • cuplurile care au timp pentru a-şi răsfăţa pisica
  • persoanele care au mai avut pisici în trecut

 

Viaţa cu o pisică din rasa Abissiniana


Aceste pisici sunt foarte active şi foarte afectuoase. Nu au stare şi ar face mereu ceva. Dacă vrei o pisică liniştită, care să doarmă toată ziua pe fotoliu, atunci alege altă rasă.

Sunt motivate de curiozitatea specifică felinelor şi adoră să imite acţiunile stăpânilor. Din motive lesne de înţeles, e recomandat să-ţi iei măsuri de precauţie pentru a face faţă firii prea active a acestei pisici, cu atât mai mult în cazul în care ai un copil mic în casă. De asemenea, asigură-te din timp că încuietorile funcţionează.

Abissiniana

Curiozitatea pisicii Abissiniana ar putea sa te lase fără mâncare în dulapuri. Dacă s-ar organiza Olimpiada pentru pisici, această rasă ar conduce detaşat la capitolul sărituri în aer şi sprinturi. Atunci când observă că micile trucuri feline nu mai atrag atenţia, au obiceiul de a se cocoţa pe umerii persoanelor pe care le îndrăgesc mai mult. Nu e cazul să te îngrijorezi, aşa îşi arată afecţiunea.

Pisicile din rasa Abissiniana sunt dependente de afecţiunea stăpânilor însă trebuie menţinute ocupate mereu, în caz contrar îşi găsesc ele ocupaţii care uneori contravin cu ideea de ordine specifică omului. De reţinut: nu lăsa bibelouri sau obiecte valoroase la vedere. Abissinianelor le place să se caţere peste tot, fără să ţină cont de lucrurile tale.

 

Ce ar mai trebui să ştii despre pisica Abissiniana?


Strămoşul acestei rase e felis lybica, pisica sălbatică africană, reuşind să se adapteze vieţii alături de oameni foarte uşor. Blaniţa deasă şi cu părul scurt nu are nevoie de îngrijiri speciale, e de ajuns să-i faci câte o băiţă din când în când şi să o periezi atunci când crezi că e nevoie. De regulă pisicilor le place să fie răsfăţate. Pisicile din rasa Abissiniana sunt animalele ideale din tagma felinelor care pot învăţa trucuri foarte uşor (comenzi precum stai sau culcat) folosind un clicker.

Constituţie: Poreclită „atletele feline", Abissiniana a fost binecuvântată cu un corp lung, uscăţiv şi musculos şi picioare lungi şi subţiri. Are ochii migdalaţi, urechile sunt mai mari şi mereu îndreptate în direcţia de unde vine sunetul. La bază mai deschisă la culoare şi la suprafaţă mai închisă, blăniţa groasă e moale şi fină la atingere. Poate fi colorată în diverse nuanţe precum roşcat, albastru, ciocolatiu, movuliu, culoarea scorţişoarei sau chiar cafeniu. Femelele Abisiniane ajung să cântărească 3,7 kg iar masculii cântăresc aproximativ 4,5 kg.


Tu ce zici?