No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica persana bicolora

In anul 1955 pisicile persane bicolore au fost recunoscute ca rasa individuala iar de atunci au aparut o serie de variatii fumos colorate: albastru cu alb, alb cu negru, crem cu alb sau alb cu roscat. Detalii »

Rase de pisici: Pisica Bengaleza

Dacă iti plac lucrurile mai salbatice, s-ar putea ca pisica bengaleza sa fie rasa potrivita pentru tine. Pisica bengaleza, rasa formata din pisica leopard din Asia si pisica domestica, este de talie mare, atletica, cu pete de culoare si blana scurta, lucioasa. Pisica bengaleza este blanda ca si temperament, dar si-a pastrat aspectul salbatic si exotic, desi noile generatii ale acestei rase sunt foarte diferite de stramosii ei. Detalii »

Pisica europeana cu blana scurta

Pisica europeana cu blana scurta (PEBS), pentru care nu a fost stabilit un standard de catre Asociatia Internationala a Raselor de Pisici ( AIRP), pana la inceputul anilor 1980, este una dintre cele mai populare rase cu blana scurta din Finlanda. Cel mai probabil acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta rasa de origine europeana si-a pastrat puritatea destul de bine in Europa de Nord pana astazi. Detalii »

Cele mai populare rase de pisici

Pisicile au fost inca din antichitate animale preferate de companie. In special in Egiptul Antic se pune mare pret pe aceste animalute, fiind descoperite mai tarziu, mumii ingropate impreuna cu stapanii lor, chiar si faraoni. Detalii »

Profilul rasei de pisici Snowshoe

Rasa Snowshoe a fost stabilita de Dorothy Hinds-Daugherty si mai departe dezvoltata de Vikki Olander, folosind pisici siameze si tipul American Shorthair colorate. Aceasta combinatie a produs o rasa de pisici cu un colorit tipic siamezei, dar avand coada si labutele albe si un V intors pe fata. Adorabile nu-i asa? Detalii »

Profilul rasei de pisici Bombay

Rasa Bombay, dupa numele orasului Bombay (acum Mumbai) in India. Aceasta rasa a fost creata de Nikki Horner, prin imperecherea unei birmaneze maro inchis (negru) si un American Shorthair pentru a crea feline domestice care arata ca micile pantere. Detalii »

Rasa de pisici Pixie-Bob

Aceasta rasa pare un hibrid intre rasa Bobcats si pisicile domestice. Au infatisarea salbatica a rasei Bobcat, dar au un temperament prietenos si placut. Detalii »

Rasa de pisici Turkish Van

Aceasta rasa de pisici a aparut intr-o zona a Turciei dominata de temperaturi extreme. Adaptate pentru acest climat, aceste pisici au smocuri de blana intre labute si in urechi pentru protectie impotriva frigului. Detalii »

Profilul rasei de pisici Singapura

Rasa Singapura cantareste doar 3 kg la maturitate, dar aceste pisici mici au o personalitate debordanta. Singapura, cuvantul malaezian pentru Singapore, inseamna “Orasul leilor.”  Detalii »

Pisicile negre

M-am intors de atatea ori din drum si nu am avut ghinion, iar in ceea ce le priveste pe pisicile negre mi se par la fel de dragute si gingase ca oricare alta. Detalii »