No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe prima pagină

Accesorii pentru pisici: cutia cu nisip!

Problemele legate de ladita cu nisip sunt pe primul loc intre motivele pentru care proprietarii renunta la pisicile lor, pentru ca aceste animale sunt de obicei pretentioase in obiceiurile lor legate de toaleta. Este esential sa tii seama de instinctele naturale ale pisicii cand ii furnizezi o zona pentu toaleta.

Articole asemănătoare

Hranirea pisicutei cu biberonul sau seringa

Daca puiul de pisica este slabit sau mama nu il poate alaptat, trebuie hranit prin tub sau cu pipeta. Pentru asta, vei avea nevoie de o tetina moale, iar medicul veterinar te poate ajuta sa alegi dimensiunea potrivita, seringi si laptele potrivit pentru o pisicuta. Detalii »

Anxietatea de separare la pisici

Poate ai auzit de anxietatea de separare la caini, dar prea putina lume stie ca aceasta afectiune poate aparea si la pisici. Cel putin, asa sustin cercetatorii care studiaza comportamentul felinelor. Detalii »

Planul de vaccinare a pisicii

De-a lungul timpului, expertii au stabilit ca exista unele vaccinuri pe trebuie sa le primeasca toate pisicile si altele, mai putin importante, care e bine sa fie administrate doar anumitor categorii de pisici. Detalii »

Ce sa faci atunci cand ai alergie la pisici?

De multe ori, vorbim despre alergiile animalelor, dar ce-ar fi sa discutam si despre alergiile pe care le au oamenii la animale? Mii de oameni sufera de astfel de alergii si nu rareori se intampla ca un posesor de pisica sau caine sa dezvolte o alergie la animalul sau drag si sa fie nevoit sa renunte la el. Detalii »

Cum inveti pisica sa fie sociabila prin jocuri?

Pisicile sunt animale foarte active si jucause, in ciuda reputatiei, create de mass media, de lenese incorigibile! De altfel, felina domestica este o specie care nu s-a lepadat de instinctul de vanator, avand nevoi sociale complexe. Pisicile domestice, in special cele care traiesc in apartamente de bloc, au nevoie de jocuri si jucarii care le stimuleaza si intretine acest spirit de vanator. Detalii »

Pisica tarcata

Pisica tigrata e una dintre cele mai populare feline din lume. O poti gasi peste tot: in orasele aglomerate, in catune uitate de lume sau chiar pe insulele exotice. De altfel, pisicile tigrate sunt fascinante tocmai pentru ca sunt atat de ... comune! Detalii »

Bartoneloza felina

Este o boala infectioasa cauzata de bacteria Bartonella henselae. Majoritatea pisicilor contacteaza boala de la alte feline si o transmit mai departe, prin purici. Infectia se transmite si la om, atunci cand pisica isi zgarie stapanul cu labutele murdare. De obicei, animalele care au aceasta maladie nu prezinta simptome clinice. Detalii »

Problemele comportamentale la pisici

In cazul pisicilor, cele mai mari probleme comportamentale sunt urinarea si defecarea in locuri inadecvate. E important sa deosebesti urinarea inadecvata de marcarea teritoriului prin urinare. De obicei, atunci cand pisicile isi fac treburile in locuri nepotrivite, ele incearca sa-ti arate ca nu le place litiera sau locul in care e plasata aceasta. In cazul in care ai mai multe pisici, poate fi vorba si de un conflict intre ele. Detalii »

Pisicile si marcarea teritoriului

Marcarea teritoriului cu urina poate fi un comportament foarte enervant, care-i deranjeaza pe multi posesori de pisici. De altfel, acest comportament poate insemna ca animalul tau este stresat. Adeseori una dintre cauzele abandonului de pisici o reprezinta marcarea teritoriului in apartamentul stapanilor. Detalii »

Pisicile si pericolul insecticidelor

Piretrinele sunt insecticide secretate de plante asemanatoare plantei “ochiul boului”. Substantele sintetice sunt mai putin toxice decat piretrinele naturale. Permethrin, spre exemplu, este un compus pe baza de piretroide si se foloseste pentru a indeparta insectele. Detalii »