No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Pe prima pagină

Accesorii pentru pisici: cutia cu nisip!

Problemele legate de ladita cu nisip sunt pe primul loc intre motivele pentru care proprietarii renunta la pisicile lor, pentru ca aceste animale sunt de obicei pretentioase in obiceiurile lor legate de toaleta. Este esential sa tii seama de instinctele naturale ale pisicii cand ii furnizezi o zona pentu toaleta.

Articole asemănătoare

Pisici Angora Turceasca

Pisica Angora Turceasca ideala este una echilibrata, gratioasa, cu o blana matasoasa, fina, care straluceste la fiecare miscare, contrastand cu un corp ferm, muculos. Detalii »

Pisica Savannah

Prima atestare documentara a unei pisici Savannah a fost un hibrid intre o pisica Siameza domestica si un Serval african. Prima pisica hibrida domenstica Serval, numita Savannah, a aparut in 1986. In 2001, rasa a fost acceptata in Asociatia Felina Internationala. Detalii »

Personalitatea pisicii Siameza

Conform legendei, regii Thailandei au crescut pisicile Siameze in palatul regal. Acestea erau considerate companioni respectabili pentru regalitatea Siamului si pentru liderii spirituali ai regatului. Detalii »

Pisica Siameza

Siameza este cea mai recunoscuta rasa de pisici si una dintre cele mai vechi din lume, cu o istorie tot atat de colorata ca si pisica insasi. Aceste feline elegante, cu ochii mari si albastri si cu un colorit izbitor, au aparut acum cateva sute de ani in Siam (acum Thailanda), unde erau foarte pretuite. Detalii »

Alopecia la pisici

Caderea parului (alopecia) este o problema des intalnita la pisici. Ea poate fi partiala sau completa si tiparele ei pot fi neregulate sau simetrice. Chiar daca sunt limitate, optiuni pentru tratament exista. Detalii »

Dresajul pisicii cu ajutorul clicker-ului

Dresajul pisicii cu ajutorul clicker-ului este o metoda de dresaj cu recompensa. Pisicile asociaza clicker-ul cu “buna purtare” de care dau dovada. Dresajul cu ajutorul acestui instrument determina un reflex conditionat (pisica asociaza sunetul cu hrana) si un comportament conex ce vizeaza recompensa (repeta anumite miscari pentru a primi hrana). Detalii »

Accesorii utile in dresajul pisicilor

Pe piata exista o sumedenie de produse utile in dresajul pisicilor, de la lucruri simple la accesorii complexe si scumpe: spray-uri de mobila ce tin felinele deoparte, case pentru pisici sau banala lesa, menita sa usureze dresajul. Detalii »

Cum sa tratezi pisica de sindromul izolarii

Lunile de iarna ne influenteaza starea de spirit in mod subtil. Scurtarea zilelor si frigul persistent indispun. Animalele de companie sunt influentate atat de clima unei ierni aspre, cat si de dispozitia stapanilor. Ca si tine, pisica poate sa se simta plictisita si nelinistita, trecand prin sindromul izolarii. Detalii »

Sunt pisicile cu adevarat nesociabile? (II)

Pisicile au evoluat datorita contactului cu oamenii. Doar felinele care tolerau oamenii si viata pe langa casa acestora si-au lasat puii descoperiti de om. Detalii »

Cinci lucruri pe care nu le-ai stiut despre pisici

Iti plac pisicile si, probabil, ai una acasa. Stii deja ca este un animal iubitor si jucaus, dar nu uita ca, cu cat cunosti mai multe lucruri despre ea, cu atat mai bine poti sa o ingrijesti si sa o faci mai fericita. Detalii »