No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Unde doarme pisica?

Ultima modificare: 2010-04-22 | Data publicării: 2010-03-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Unde doarme pisica?
De indata ce ti-ai asumat responsabilitatea unui animal de companie, trebuie sa-i asiguri cateva lucruri de baza. Boluri pentru mancare si apa, jucarii si un culcus. Asadar, unde doarme pisica ta? In pat? Intre perne? In locul ei preferat sau oriunde are chef?

De cele mai multe ori pisica isi alege singura culcusul si din cand in cand il schimba. Uneori, locul de dormit ales de felina, nu este pe placul stapanului. Totusi, chiar daca pisica traieste in curte sau in casa, merita sa-i asigurati culcusul, astfel incat sa se simta ca acasa.

Loc pentru a se incalzi

Daca animalul de companie nu are voie in casa, are neaparat nevoie de un loc unde sa se incalzeasca. Acest loc poate fi: pod, pivnita, atelier, veranda, deasupra cazanului sau garaj. Important este faptul sa nu ii fie frig si sa poata avea acces oricand in locatiile enumerate mai sus. Cusca pisicii, asemanatoare custii cainelui, in general nu este suficienta, deoarece nu o poate incalzi suficient, astfel incat multe pisici se muta in "cuibul" stapinului.

culcus pentru pisica

Cosul pentru pisica

In cazul pisicilor de casa, trebuie sa li se asigure un fel de casuta, un cort mic sau un cos cu perne, ferit de ploaie, unde sa se ascunda. Nu este sigur ca vor folosi casuta pentru dormit dar o vor folosi cu placere pentru relaxare.

Mobila si pisica

Mustacioselor le plac locurile la inaltime, nu numai pentru joaca sau priveliste, ci si pentru somn. Un loc de catarat de dimensiuni mari nu incape intr-o casa, dar mobila se gaseste peste tot. Astfel, pentru a veni in ajutorul pisicii, se poate lasa libera o etajera ca sa o stapineasca. Este important de retinut: pervazul sau radiatorul sunt locuri de odihna preferate.

In pat cu pisica?

Cele mai multe pisici adora sa doarma in patul stapinului. Acest lucru este greu de oprit, dar nu este obligatoriu. Pisicile bine intretinute, deparazitate pot dormi in pat! Cui nu-i place, poate sa tina usa dormitorului inchisa, in caz contrar pisica ii va deveni tovaras de somn cu prima ocazie!

 


Tu ce zici?