No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Sfaturi utile despre alimentaţia pisicii

Ultima modificare: 2011-08-31 | Data publicării: 2008-12-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Sfaturi utile despre alimentaţia pisicii
Pentru ca draga ta felină să aibă blăniţa moale şi o fire jucăuşă, pisica ta nu trebuie să ducă lipsă de hrană bogată în proteine. O greşeală frecventă a multor persoană e aceea de a hrăni pisica cu restul de mâncare pentru oameni.

De asemenea, dacă ai o pisică adultă încearcă să-i dai lapte mai rar, de cele mai multe ori laptele produce diaree felinei. Evident, puiuţii nu ar trebui privaţi de lapte. Pentru a evita ca pisica ta să devină supraponderală, trebuie să-i laşi mereu la îndemână puţină mâncare în castronel. În felul acesta va mânca puţin câte puţin pe tot parcursul zilei. Sau pur şi simplu încearcă să o înveţi cu 4 mese principale pe zi.

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca pisica să facă mofturi atunci când i s-a oferit acelaşi tip de mâncare. Pentru a nu ajunge în situaţia de a-şi pierde energia şi pofta de viaţă, alternează mâncărurile odată la câteva zile.

În cazul puiuţilor, încearcă să le oferi mai multe feluri de mâncare pentru pisici, în felul acesta se vor obişnui cu gustul şi textura produselor iar la maturitate nu le vor refuza.

În cazul în care pisica va observa că e hrănită doar o dată pe zi, va începe să mănânce mult dintr-o dată, pentru a-şi asigura porţia pentru ziua de mâine, aşa cum procedează pisicile sălbatice în mediul lor natural.

 

Camelia Detesan
Katja si iarba pisicii

 

Mâncare uscată vs. mâncare la conservă

Avantajele hrănirii pisicii cu mâncare uscată:

  • alimente uscate găseşti în aproape orice magazin de cartier
  • sunt economice şi igienice iar pisica ta va avea scaune mai puţin voluminoase
  • anumite alimente uscate sunt recomandate în tratarea unor afecţiuni
  • cu hrana uscată pisica ta nu va deveni obeză.

Atenţie însă: nu alterna mâncarea uscată cu cea cu sos. Pisica se va obişnui în felul acesta şi nu te va înţelege atunci când îi vei spune că astăzi nu ai avut destui bani pentru ambele sortimente de mâncare.

Atunci când îţi hrăneşti mustăcioasa cu aceeaşi mâncare gătită pentru pisici, trebuie să ai în vedere câteva aspecte:

  • pentru a-i asigura aportul necesar de suplimente nutritive pentru pisici: vitamine, proteine şi lipide, fă o pastă din carniţă şi legume. În caz contrar, pisica va evita legumele şi va consuma doar carnea!
  • dacă mâncarea a fost mai condimentată, asigură-te că pisica ta are un bol cu apă potabilă sau o sursă de unde poate bea apă.
  • totuşi e de preferat ca hrana pisicii să fie fără sare, piper şi alte condimente.

Discuta pe forum despre hrana pisicii >>>


Tu ce zici?