No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Sa intelegem comportamentul pisicii...

Ultima modificare: 2010-11-08 | Data publicării: 2010-03-02
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Sa intelegem comportamentul pisicii...
Se stie ca pisicile sunt animale capricioase si independente. Tocmai de aceea, unele actiuni ale felinei par bizare pentru noi, oamenii. Insa, pentru a evita un "razboi" cu pisica, e bine sa intelegeti de ce aceasta face anumite lucruri. Afla mai multe despre comportamentul pisicii!

Pisica poate fi foarte draguta daca vrea. Totul depinde de dispozitia sa, deoarece intotdeauna face numai ce are chef...

Dar ce se intampla daca isi alege cele mai nepotrivite momente in care sa-si manifeste iubirea fata de stapan? Spre exemplu, atunci cand vreti sa va uitati la televizor, insa pisica are chef de joaca. Degeaba o puneti jos, ea tocmai atunci vrea sa-si arate aprecierea sau ar vrea sa fie mangaiata. Sau, mai deranjant, pisica se apuca sa va linga pe urechi tocmai cand ai apucat sa adormi. Desi acestea sunt gesturi dragalase din partea ei, dupa o vreme pot deveni plictisitoare si iritante. Ce e de facut in aceste situatii?

 

Ascutitul ghearelor, saliva si framantatul cu labutele
pisica isi ascute ghearele
Comportamentul pisicii

 

Framantatul, adica masajul, este o senzatie placuta, ce te poate relaxa. E posibil ca din gurita pisicii sa mai cada cate o picatura de saliva pe ici-colo, o chestiune prea putin importanta. Insa problema apare in momentul in care pisica inca nu s-a saturat de masajul cu labutele iar tu ai nevoie de inca un pulover pentru a nu-i simti ghearele.

De ce le place pisicilor sa-si framante labutele? Acest obicei isi are originile in perioada in care micuta pisica era alaptata de mama pisica. Miscarea repetitiva a labutelor presa laptele din mamele. Durata unui astfel de masaj este direct proportionala cu starea de multumire si de fericire a felinei. Exagereaza doar daca este prea putin sigura pe sine si e prea dependenta de stapan. Daca puiul de pisica a fost luat de langa mama prea devreme, acesta se va atasa de stapanii sai, carora le va linge urechile sau le va suge tricourile, pentru a compensa afectiunea materna.

Cum schimbam comportamentul pisicii?

 

Inainte de toate, e important sa nu va panicati! Niciuna din actiunile descrise mai sus, nu reprezinta o problema grava in comportamentul pisicii. O solutie in aceste cazuri este sa va ridicati si sa va miscati putin. Stiu, nu e usor, mai ales daca urmareati emisiunea preferata sau tocmai ce ati terminat de numarat oile inainte de a adormi complet, dar merita. Masajul dureros il puteti evita daca ii taiati ghearele- binenţeles cu ajutorul cosmeticianului sau al medicului veterinar. Daca va veti unge urechea cu o substanta pe care pisica nu o agreeaza, se va dezobisnui de linsul urechilor. Desigur, pana va ajunge la acest rezultat, veti fi nevoit sa suportati cateva neplaceri, inclusiv cea a taierii ghearelor pisicii, insa felina se va obisnui cu noile reguli instaurate!

Discuta pe forum despre comportamentul felin >>>


Tu ce zici?