No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisicile exotice

Ultima modificare: 2010-11-11 | Data publicării: 2010-08-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisicile exotice
Pisicile exotice cu par scurt sunt cunoscute ca fiind ,, Persane usor de ingrijit’’. Au o blana foarte deasa, care necesita ingrijire constanta. Sunt jucause si foarte dragastoase; apreciaza compania stapanului.

Desi blana lor are nevoie de multa ingrijire, sarcina este mult mai usoara decat in cazul pisicilor Persane. Pisicile exotice au un comportament asemanator cu cel al Persanelor, adica sunt increzatoare in ele, prietenoase si dragastoase. Aceste trasaturi fac din ele o alegere buna, in cazul in care doresti un animal de companie.

La spectacole, pisicile exotice cu par scurt sunt prezentate la categoria ,,par lung''. Sunt incluse in aceasta categorie deoarece au fost crescute ca fiind o varianta cu par scurt a pisicilor Persane.

 

pisica exotica alba
Pisica exotica alba

 

Standardul pisicilor exotice este identic cu cel al Persanelor: mici, late, voinice, cu un piept adanc si mic, picioare indesate si labe rotunde. Capul este mare si rotund, cu un bot scurt, care iese in evidenta. Ochii sunt mari, rotunzi, cutezatori si sunt departati. Coada este scurta si groasa, cu un capat rotunjit.

Pisicile exotice cu par scurt pot avea culori asemanatoare cu Persanele sau cu pisicile Britanice cu par scurt.

 

Un scurt istoric


Aceasta rasa a aparut acum aproximativ 30 de ani, prin imperecherea rasei Persane cu par lung cu rasa Britanica cu par scurt. Rezultatul a fost ca puii aratau ca si cei ai unei pisici Persane, dar aveau blana mai scurta decat acestia. Blana lor este mai deasa si mai moale decat cea a pisicilor Britanice cu par scurt.

Puii care au aratat cele mai bune trasaturi ale pisicii Persane au fost selectati ulterior pentru inmultire. Initial, pentru a obtine o pisica exotica, trebuia sa imperechezi o pisica Britanica cu par scurt cu una Persana cu par lung, dar acum, datorita trecerii timpului, exista posibilitatea sa imperechezi o pisica exotica cu alta exotica sau una exotica cu una persana si sa obtii aceleasi rezultate.

 

Pisicile exotice cu par scurt, animale de casa


Pisicile exotice sunt ideale pentru a fi crescute in casa, in cazul in care iti doresti un animalut dragastos in poala. Se nasc doar cateva pe an, asa ca s-ar putea sa fii nevoit sa astepti, pentru a gasi pisicuta care sa-ti placa. Puii sunt mari si voinici.

 

pisica exotica

 

Pisica exotica cu par scurt pentru spectacole


Pisicile exotice participa la spectacole din anul 1995. In concursurile pe categorii, concureaza impotriva felinelor cu par lung. Sunt apreciate felinele care au trasaturile pisicii Persane si blana scurta si deasa.


Tu ce zici?