No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisicile cad mereu in picioare?

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2010-02-26
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisicile cad mereu in picioare?
Daca o pisica cade de la o inaltime mare, sansele de supravietuire sunt mult mai mari decat ale unui om sau ale unui caine. V-ati intrebat vreodata de ce pisica pica mereu in picioare? In timpul prabusirii, pisica ia o pozitie asemanatoare unei parasute.

Se spune ca animalul sacru al Egiptului si tovarasul vrajitoarelor isi pacaleste moartea... de 9 ori. Desigur, acest fapt este un mit, dar datorita oaselor, musculaturii si sistemului nervos, pisicile au sanse foarte mari sa supravietuiasca chiar si unor situatii extreme. De exemplu, pisica din filmul de mai jos care a supravietuit unei aterizari de la o inaltime de 18 metri. De atunci, stapanul ei s-a mutat la un etaj mai putin periculos, si mai aproape de sol.

 

Pisica sare de la o inaltime de 18 metri!

 

Cum a supravietuit pisica la o astfel de cazatura?

In timpul aterizarii felinele stau intr-o postura asemanatoare unei parasute. Pentru ca parasuta sa se deschida, e nevoie de timp. De aceea sansele de supravietuire ale unei pisici care aterizeaza de la 150 de metri sunt mult mai mari decat cele ale unei mustacioase care cade de la etajul 4 al unui bloc. Pisica are nevoie de o "ruta" de cel putin 12 m pentru a ateriza in siguranta si dupa aceea s-o poata lua la fuga. Secretul supravieturii consta in structura sistemului nervos. Nervii unei pisici asigura o orientare foarte rapida.

cum cade o pisica

 


Oare ce simte pisica in timpul prabusirii?


Nu prabusirea este importanta, ci aterizarea. In cazul unui impact puternic, capul este cea mai sensibila parte a corpului. In cazurile cele mai fericite ea atinge solul cu picioarele din fata si riscul de a da cu capul de pamant este destul de mare. Dar, ca printr-o minune, chiar si intr-un asemenea caz ea poate scapa cu o simpla fractura a falcii. Dar asta depinde si de sol, desigur.

Desi pare incredibil, pisica domestica este mult mai "cu picioarele pe pamant" si asta in adevaratul sens al cuvantului, decat rudele ei din salbaticie. Asadar, pisica domestica este foarte priceputa la "coborarea cu parasuta" , insa nu va grabiti sa-i testati capacitatile, deoarece e posibil ca show-ul sa fie lipsit de success si veti pierde un membru foarte drag al familei.
Pentru siguranta pisicii cel mai indicat e sa puneti o plasa la fereastra pentru a preveni astfel de incidente.


Tu ce zici?