No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisica atenteaza la decoratiunile de sarbatori!

Ultima modificare: 2010-05-07 | Data publicării: 2010-02-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisica atenteaza la decoratiunile de sarbatori!
Nu doar noi suntem incantati de sarbatorile si de postul Craciunului, ci si animalelor le place mirosul de pin sau de brad. Pisicile iubesc in mod deosebit coronitele din timpul postului Craciunului, sunt chiar dispuse sa lupte pentru aceste decoratiuni.

Pentru tine simbol, pentru pisici jucarie

Printre pregatirile pentru Craciun si pisicile au rolul lor: "ajuta la pregatirea coronitei", adica joaca fotbal cu toate decoratiunile, se incolacesc pe cutiile care contin cele necesare sau pe crengile atent selecţionate pentru pregatirea coroniţei. Este enervant ca trebuie permanent alungata dintre aceste podoabe. Cu toate acestea, ar fi pacat sa negam: pisicile sunt foarte amuzante atunci cand se joaca. In astfel de situatii puteti sa le priviti ore in sir. Fac tumbe, iau in gura ornamentele si alearga sau fac parada modei cu beteala.

poze pisici brad
Pisica si decoratiunile de Craciun!

 

Fii atent la ea!

In timpul decorarii bradului trebuie sa fii atent la pisica ta deoarece in focul jocului poate inghiti bucati mai mici din elementele decorative. De asemenea, ai mare grija de uneltele necesare la crearea ornamentelor, deoarece marginile ascutite si taioase pot provoca rani, iar consumul acestora pot provoca pisicii iritarea pielii, salivatie, otravire, ocluzie intestinala si pierdere in greutate. In caz de suspiciune mergi cu felina urgent la doctorul veterinar. Daca nu poti avea grija de mustacioasa in timpul pregatirii cununii, mai bine du-o intr-o alta camera pana ce lucrarea este finalizata.

pisici haioase poze

 

Ce reprezinta coronita?

Coronita are o forma circulara din crengi de brad si este impodobita cu 4 lumanari. In comunitatile catolice, lumanarile sunt mov, cu exceptia uneia care este roz. Coronita rotunda simbolizeaza neajungerea la sfarsit, adevar nesfarsit. In fiecre duminica se aprinde cate o lumanare. Crescand, lumina atentioneaza credinciosii de apropierea sarbatorii, iar de Craciun tot bradul este luminat. Lumanarea roz se aprinde ultima data. Uneori poate fi pusa o lumanare alba in mijlocul coronitei, care este aprinsa in Seara Sfanta. Fiecare lumanare simbolizeaza un concept: credinta, speranta, dragoste, bucurie.

Incearca sa incluzi si felina in traditia crearii acestei coronite. Ca sa nu mai fie tentata sa se joace cu ornamentele de Craciun, poti sa-i oferi noi jucarii pentru pisici, care sa-i tina atentia centrata pe ele. Daca este sarbatoare, atunci fa-o si pe ea sa simta acest lucru.


Tu ce zici?