No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Jocuri pentru pisici

Ultima modificare: 2010-01-04 | Data publicării: 2009-08-27
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Jocuri pentru pisici
Pisicile au personalităţi diferite în funcţie de rasă, sex sau mediul de viaţă. Aşa că e greu de anticipat ce jocuri adoră pisica. Însă un lucru uşor de anticipat de toţi posesorii de pisici e uşurinţa cu care felinele acceptă o provocare. Unele mustăcioase s-ar juca non stop cu ghemul de lână însă altele preferă jocurile cu supuşii umani. Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privesc jocurile care-ţi scot pisica din starea de letargie, citeşte acest articol.

Felinele sunt animale extrem de curioase, de unde şi proverbul american "curiosity killed the cat". În timp ce unele pisici ar dormi non stop, altele s-ar juca aproape 24 de ore din 24. Când te joci cu pisica ta, legătura dintre tine şi aceasta se consolidează, fiind o bună ocazie să o împaci în cazul în care ai fost plecat din viaţa ei pentru o scurtă perioadă. Pentru că mustăcioasele au o memorie bună şi nu uită niciodată când "mami" sau "tati" au plecat de acasă, lăsând-o printre străini.

Un alt motiv pentru care te invit să încerci jocurile de mai jos cu pisica ta e nevoia de mişcare a fiecărei feline. Pisicile de apartament, care au fost sterilizate/castrate au nevoie de mai multă mişcare pentru a preveni obezitatea şi bolile ce derivă din lipsa de exerciţii.

 

Pisi-Hockey

 

Ai nevoie de o podea de lemn sau de linoleum şi de o folie de aluminiu sau de o coală albă. Împărureşte folia de aluminiu în formă de puc de hockey (deja pisica devine intrigată de sunetul provocator ce vine din mâinile tale!) şi joacă-te pe podea cu ea, aruncând-o dintr-o mână în cealaltă. Mustăcioasa nu va putea să se abţină pentru mult timp şi va veni să inspecteze curioasă pucul din folie de aluminiu. Alunecând pe podea, pisica se va întreţine ore întregi cu acest joc. Din când în când încearcă să-i iei "pucul", aruncându-l iarăşi dintr-o mână în cealaltă. În acest fel îi menţii viu interesul pentru joc.

 

Ping Pong pisicesc

 

Dacă locuieşti într-o casă cu etaj, atunci jocul acesta e pentru voi. Ai nevoie de o minge de ping pong şi de atenţia pisicii. Tu vei sta la baza scărilor în timp ce pisica va sta la etaj, unde se termină scările. Aruncă mingea de ping pong, asigurându-te că atinge peretele şi urmăreşte reacţia felinei. Aceasta va sări să prindă mingea pe măsură ce ajunge jos. Când pisica a ajuns lângă tine, aruncă mingea din nou. Poţi practica acest sport şi în colţul unei camere unde nu ai obiecte sensibile care se pot sparge.

 

Exerciţii în cadă

 

Jocuri pentru pisici
Cadita, locul preferat al multor pisici

 

Nu arunca mingea de ping pong! În cada uscată pune dopul (pentru ca mingea de ping pong să nu se blocheze în gaura de scurgere), înlătură şampoanele de pe marginea căzii şi pune pisica în cadă. Lasă  mingea de ping pong să se rostogolească în cadă. Pisica va fi încântată. Dacă felina are frică de cada din baie, foloseşte o cadă de plastic plasată în cameră sau într-un ambient în care se simte comfortabil.

 

Prinde şoricelul!

 

Jocuri pentru pisici
Pisica pregatita de atac

 

Probabil acesta e cel mai vechi joc ce fascinează mustăcioasele. Leagă jucăria preferată de o frânghie sau de o aţă mai rezistentă. Târăşte jucăria pe podea sau pe sisalul pisicii. Ridică frânghia de fiecare dată când pisica are ocazia să prindă jucăria. Instinctul de prădător al felinei intră în joc astfel că felina va sta la pândă să prindă jucăria.

 

Laserul

 

Poţi încerca acest joc fie cu un laser de jucărie fie cu o lanternă într-o încăpere întunecată. În cazul laserului e de-ajuns să-i afişezi lumina roşiatică pe lăbuţe iar pisica va inspecta curioasă. Pentru jocul cu lanterna, ai nevoie de o încăpere slab iluminată. Aprinde lanterna şi joacă-te pe perete cu lumina rezultată. Pisica nu va rezista tentaţiei şi va încerca să prindă "chestia" ce apare pe perete sau pe podea.

 

Prinde biluţele

 

Cumpără un set de biluţe colorate de sticlă (de dimensiuni mai mari!) şi aruncă-le pe podea. Atenţie, doar câte 2-3 odată. În caz contrar pisica nu va fi interesată de atât de multe lucruri ce se mişcă simultan în direcţii diferite.

 

Balonaşe

 

Aproape în orice magazin găseşti jucării ce fac balonaşe. Într-o zi însorită cu vânt, suflă câteva balonaşe în direcţia pisicii. Pisica va încerca să le prindă şi nu se va plictisi prea repede chiar dacă balonaşele se sparg la cea mai mică atingere.

Atunci când stăpânii nu au timp de ele, pisicile improvizează tot felul de jocuri. Fac ture pe canapea, pe sub pat sau pe după fotolii, se bagă în genţi, plase iar pungile sunt adevărate jucării ce le fac să uite de tine pentru câteva ore bune. Însă asta nu înseamnă că nu îi poţi dedica măcar 30 de minute în fiecare zi pentru joacă.

Pisica ta ce jocuri preferă?


Tu ce zici?