No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Hranirea artificiala a pisicii

Ultima modificare: 2011-01-25 | Data publicării: 2010-02-22
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Hranirea artificiala a pisicii
Atunci cand pisica e bolnava adeseori nu mananca sau se hraneste prea putin pentru a suplini nevoile organismului. Fireste ca niciun stapan nu ar putea ramane impasibil in fata unui astfel de necaz asa ca, pentru a ajuta pisica sa-si recapete fortele, trebuie sa o hranesti in mod artificial. Afla cum trebuie sa procedezi in acest caz...

Cum imi dau seama ca pisica e bolnava?

 

Daca pisica ta e bolnava adeseori nu mananca sau mananca putin. Acest lucru este valabil in cazul afectiunilor de la nivelul cailor respiratorii pentru ca in aceste cazuri pisica isi pierde partial sau total simtul olfactiv si refuza sa manance o hrana pe care nu o poate mirosi. De asemenea, in cazul in care felina are probleme cu dintii si gatul va manifesta semne de durere la fiecare inghititura si. drept urmare, pisica va refuza mancarea oferita, chiar daca e preferata sa.

Daca o pisica bolnava nu mananca, atunci nici tratamentul medicamentos nu va avea efect. Din contra, o hranire insuficienta vreme de mai multe zile poate duce la imbolnavirea ficatului.
In astfel de cazuri trebuie sa te pregatesti pentru hranirea artificiala a pisicii. Dupa ce va avea stomacul plin se va simti cu siguranta mai bine. Desigur, daca problemele sunt la nivelul stomacului, atunci e mai bine sa nu experimentezi ci sa astepti recomandarea medicului veterinar.

Hranirea artificiala nu trebuie sa provoace traume felinei! Intotdeauna hranirea trebuie facuta cu mult calm, incet, cu rabdare. Uneori trebuie doar sa incepi sa-i dai mancare si asta pentru ca dupa ce pisica simte gustul alimentului, incepe sa manance singura. In aceste cazuri, asigura-te intotdeauna ca a mancat destul!

 

Hranirea pisicii cu seringa

 

hranirea pisicii cu seringa
Cum hranesc pisica cu seringa?

Se amesteca suficienta apa cu lapte praf pentru pisici astfel incat amestecul sa fie destul de subtire pentru a fi tras intr-o seringa fara ac. Roaga pe cineva sa tina pisica. Cu cat felina e mai relaxata in bratele tale, cu atat se poate tine mai usor in frau. Daca sunt tinute prea strans, pisicile devin ingrozite si incearca sa scape, zgariind, mieunand si ranindu-se! Ai grija sa nu faci aceasta greseala!

Daca pui o mana pe ceafa pisicii, tinand-o slab cu degetele, aceasta de obicei ramane linistita. Degetul mare si cel aratator al celeilalte maini se pun sub maxilar pentru a tine capul pisicii. Nu incerca sa-i deschizi gura!

Daca animalul nu strange din dinti, trebuie doar sa impingi usor si lent mancarea din seringa in gura felinei, prin coltul gurii. Fa o pauza la fiecare doza ca animalul sa poata inghiti hrana. Si apa se administreaza prin aceeasi metoda. Astfel se hraneste artificial pisica de 3 ori pe zi.

Dupa ce i-ai servit masa, sterge-i gurita deoarece pisicii nu ii place sa fie murdara si daca e bolnava nu poate sau nu vrea sa se spele. Nu uita sa o lauzi, sa-i arati ca o iubesti si sa-i vorbesti. In felul acesta nu va ramane traumatizata de hranirea artificiala ci va accepta acest proces ca fiind o dovada a afectiunii tale.

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?