No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum se îngrijeşte pisica pe timpul iernii

Ultima modificare: 2011-12-13 | Data publicării: 2009-12-22
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum se îngrijeşte pisica pe timpul iernii
Pisicile, fie că trăiesc în casă fie că sunt pisici de curte, au nevoie de îngrijiri speciale în sezonul rece. Gripa felină, blăniţa îngheţată sau chiar hrana prea rece pot fi periculoase pentru o mustăcioasă. Află ce trebuie să faci pentru a-ţi proteja pisica pe timpul iernii.

E cunoscut faptul că pisicile sunt animale foarte capricioase şi independente. Când vor ceva, nu poţi sta în calea lor. Dacă stai la casă şi ai o pisică de curte care nu are acces în casă, trebuie să ai grijă să o fereşti de gerul năprasnic al iernii.

 

Cum să-ţi fereşti pisica de curte de frig?

 

Unele pisici nu vor sub nici o formă să stea sub acelaşi acoperiş cu oamenii. Chiar dacă sunt animale cu blana groasă, pisicile pot suferi de frig. Temperaturile scăzute ale iernii sunt necruţătoare. Aşa că primul pas este să amenajezi o căsuţă specială pentru pisica de curte. Poţi folosi o găleată mare de plastic, un butoi de plastic tăiat pe jumătate sau poţi să-i construieşti o casă din lemn, un fel de cuşcă pentru pisici.

casa pentru pisici

Apoi căptuşeşte căsuţa cu materiale groase, de preferinţă pături pe care pisica a mai dormit pentru a-i da senzaţia de culcuş. Unele feline adoră să se ascundă sub căpiţele de fân aşa că, pentru a menţine ideea de culcuş rustic, poţi improviza o construcţie din lemn astfel:

  • sapi o groapă de maxim 10 cm adâncime pe care o căptuşeşti cu nailon şi pături groase
  • peste groapă aşezi câţiva pari de lemn în aşa fel încât pisica să aibă acces pe sub ei. Asigură-te că sunt şlefuiţi şi fără cuie!
  • deasupra parilor aşează fânul pe care îl vei proteja de ploaie cu folie de nailon. Săptămânal schimbă păturile de sub culcuş pentru a preveni formarea de mucegai.

Nu uita de hrana pentru pisică! Iarna e indicat să-ţi hrăneşti mustăcioasa de curte cu mâncare lichidă, bogată în proteine pentru a-şi putea menţine grăsimile care-i asigură temperatura corporală în sezonul rece. În caz de răceli, vizitează cel mai apropiat doctor veterinar şi mută culcuşul pisicii în garaj sau într-un loc ferit de curenţii de aer rece, apă sau umezeală. Citeşte câteva sfaturi utile despre alimentaţia pisicii!

 

Îngrijirea pisicii de casă pe timpul iernii

 

Pisicile de rasă, care stau în casă şi nu refuză compania oamenilor, adoră să se tolănească pe obiecte care degajă căldură: calorifere, hote, teracote, sobe. Poţi opta pentru un hamac special pentru pisici care se ataşează la calorifer ori poţi cumpăra o pernă specială pe care să o aşezi într-un colţ al sobei de teracotă. Pisica va fi încântată!

hamac si sisal pentru pisici

Nu uita de controalele periodice la veterinarul de serviciu. De asemenea, în cazul în care pisica ta iese din casă, ai grijă la curăţenia urechilor şi a ochilor.

În privinţa hranei, mâncarea pisicii de casă nu se schimbă în mod special în sezonul rece decât dacă mustăcioasa face mofturi. Totuşi, e bine să-i asiguri apă curată constant, de preferabil la temperatura camerei.

Foarte important: nu lăsa pisica să se bucure prea mult din bucatele preparate pentru masa de Crăciun! Anumite produse dăunează stomacului de pisică!


Tu ce zici?