No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Stii sa-ti faci pisica fericita?

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2010-07-13
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Stii sa-ti faci pisica fericita?
Exista doua tipuri de pisici: pisicile de interior si cele care traiesc afara. Acestea din urma nu cunosc plictiseala, insa celor de casa trebuie sa le gasesti activitati care sa le dea posibilitatea sa-si consume energia. Pentru ca o pisica ocupata e o pisica fericita!

Omul creste pisica in casa din motive variate, insa cel mai intemeiat este acela de a o apara de posibilele pericole care o pandesc. Statisticile arata ca durata de viata a pisicilor tinute in casa e dubla fata de cea a pisicilor crescute afara si mult mai mare fata de cea a pisicilor fara stapan.

Viata intr-o casa e mult mai sigura decat cea traita hoinarind pe strazi dar, cu siguranta, este cu mult mai plictisitoare. De aceea, daca vrei sa-ti faci fericita pisica si sa ii permiti sa aiba o viata interesanta, trebuie sa inventezi jocuri, sa amenajezi un spatiu al ei si, lucrul cel mai important, sa ii dedici cat mai mult timp posibil.

Cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a avea o pisica fericita sunt:

 

1. Sa fie ingrijite


Daca cresti mai multe pisici, e bine ca fiecare sa aiba propria ei cutie cu nisip si nu strica sa aiba si una de rezerva. Pisica este un animal foarte pretentios si curat, care necesita o ingrijire regulata a blanii si un loc curat. Cutia trebuie asezata intr-un loc in care pisica se simte in siguranta. E bine sa eviti spatiile prea aglomerate, cum este coridorul.

 

2. Hrana de calitate pentru pisici

hrana pisici
hrana pentru pisici

Alimentatia e foarte importanta pentru o viata sanatoasa. Citeste mereu cu foarte mare atentie continutul hranei alese; nu e totuna ce mananca animalutul tau. Alege produse bogate in carne si proteine, pisicile au nevoie de mai multe proteine decat cainii.

 

3. Atentie la plantele de interior!


Majoritatea pisicilor adora sa roada plante, mai ales iarba proaspat iesita. Amesteca seminte de grau, secara si ovaz, presara-le intr-un vas mic si uda-le regulat. Nu va trebui sa astepti mult sa-ti vezi pisicuta fericita. Iar daca optezi pentru iarba pisicii, felina ta va avea de 2 ori mai multe motive pentru a fi fericita. Insa evita crinii si plantele toxice pentru pisici!

 

4. Jucarii pentru pisici


Orice pisica adora sa se joace si nu e greu sa afli ce jocuri prefera mica ta felina (minge, soarece de jucarie sau altele). Procura-i jucariile care-i sunt pe plac si o vei vedea multumita.

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?