No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Plimbarea pisicii în lesă

Ultima modificare: 2010-02-09 | Data publicării: 2010-02-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Plimbarea pisicii în lesă
Pe zi ce trece, vedem tot mai multe pisici plimbându-se pe strada în lesă. Oare acest lucru e indicat pentru pisici? E de prisos să ţinem în lesă pisicile care sunt obisnuite să iasă afară, felinele independente care-şi poartă singure de grijă când ies pe uşa casei? Vei spune că nu are rost, cu siguranţă acestea îşi găsesc drumul spre casă. Ei bine, nu întotdeauna pisicile de casă găsesc drumul înapoi. De aceea e indicat să le pui la gât un medalion cu numele mustăcioasei şi numărul de telefon al proprietarului.

Pisica crescută numai în casă nu poate fi lăsată să hoinarească liberă pe străzi, deoarece nu este pregătită pentru posibilele pericole care o pândesc. Dar asta nu înseamnă că pisicile de casă sunt condamnate să trăiască închise. Avem nevoie doar de un ham de o mărime potrivită şi de o lesa. Gata, pisica e pregatită să înfrunte lumea exterioară!
Din păcate, aşa cum ne-am aştepta de la felinele capricioase şi independente, nu toate pisicile sunt dispuse să poarte lesă. Capriciile depind atât de personalitatea pisicii, cât şi de rasa acesteia. Unele rase de pisici, cum ar fi Siameza, Birmaneza, Scottish Fold sau Albastru de Rusia sunt mult mai uşor de instruit să poarte o lesă decât o pisica de rasă comună sau o Persană.
E foarte important de ştiut că succesul acestui "experiment" nu depinde doar de noi şi de accesoriile folosite. Dacă pisica nu vrea să se plimbe, oricât de blandă, ascultătoare, liniştită ar fi, asta e, nu o poţi forţa. Şi chiar dacă suportă zgardă la gât, nu se va plimba în lesa nici în oras şi nici în natură.

Cum învăţ pisica să poarte o lesă?

pisica in ham
Ham pentru pisica


În ziua de azi puteţi găsi accesoriile pentru pisici în orice magazin cu produse pentru animale. Dar achiziţionarea hamului, a lesei şi a zgărzii comode nu sunt de ajuns, pisica trebuie obişnuită cu toate acestea. Cu cât mai repede facem acest lucru, cu atât mai bine pentru tine şi pentru animal. Este indicat ca de la vârsta de 3 luni să începeţi să obişnuiţi pisica să poarte zgarda şi hamul şi dacă vedeţi că nu se împotriveşte, încercaţi să o plimbaţi întâi prin casă. Când deja se plimbă fără griji, puteţi s-o scoateţi linistiţi afară.

Începeţi cu plimbari scurte, iar apoi treptat, puteţi continua cu plimbări mai lungi. Dacă ai trecut fără probleme şi peste această probă, continuaţi cu străzile mai aglomerate, dar inainte de asta asigură-te că pisica se obişnuieşte nu doar cu lesa, ci şi cu zgomotul traficului. Este interzis transportul pisicilor în lesă în mijloacele de transport în comun întrucât acestea sunt imprevizibile şi ar putea deveni periculoase atât pentru călători cât şi pentru ele însele.
Trebuie să aveţi foarte multă răbdare cu pisica, deoarece, spre deosebire de un câine, e foarte puţin probabil ca ea să poată fi controlată prin comenzi verbale în timpul plimbării. Nu trageţi de ea şi nu strigaţi la ea!

Cum invat pisica sa mearga in lesa


Tu ce zici?