No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum îţi dai seama că pisica ta e gestantă?

Ultima modificare: 2011-04-12 | Data publicării: 2009-03-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum îţi dai seama că pisica ta e gestantă?
Dacă pisica ta a intrat în călduri şi înainte să-i dai anticoncepţionale, s-a întâlnit cu un motan, e foarte posibil ca felina să fie deja însărcinată! O pisică însărcinată e capricioasă atât fizic dar mai ales psihic. Schimbările sale de comportament sunt mai vizibile după ce sarcina are 3 săptămâni. Perioada de gestaţie la pisici variază între 60 şi 67 de zile.

Nu mai e în călduri!

E lesne de înţeles de ce! Dacă într-un interval de 10 până la 14 zile pisica ta a dat semne că e în călduri şi dintr-o dată nu mai simte nevoia interacţiunii cu un motan, e foarte posibil să fie gestantă.

 

pisica alapteaza puii

Sfârcuri umflate şi roşii!

 

E primul semn vizibil care-ţi confirmă dacă pisica a rămas gestantă sau ba. Dacă sfârcurile i se umflă şi se înroşesc, e clar: va avea puiuţi. Înainte cu o zi înainte de a naşte se pot observa scurgeri de lapte din sfârcuri.

 

Are poftă mare de mâncare!

 

Ca orice pisică gestantă, va dori să mănânce mai mult, cu mai multă poftă şi cam orice prinde. Să nu uităm că mănâncă pentru mai multe pisicuţe.

 

Stare de vomă şi burtă mare!

 

În săptămâna a 5-a burtica pisicii devine dintr-o dată mai mare şi va continua să se mărească până în ultima săptămână de sarcină. E foarte posibil să vomite dimineaţa. Trece prin aşa numitele "greţuri de dimineaţă" pe care le condamnă şi femeile însărcinate. Nu e cazul să te îngrijorezi, însă dacă vomită prea des, adresează-te unui medic veterinar.

 

Va cere mai multă atenţie!

 

Asemenea unei viitoare mămici grijulii, şi pisica va cere atenţie sporită.  Va trebui să o mângâi mai des, să te joci cu ea şi să-i arăţi că o iubeşti.

 

Îşi va căuta un culcuş


Când simte că se apropie sorocul, pisica va căuta un loc retras şi comod unde să aducă pe lume puişorii. Pune-i la dispoziţie un culcuş comod, ferit de agitaţia casei sau de lumina directă a soarelui. Cât mai retras, cu atât mai bine.

Mai multe informatii despre pisici si ingrijirea lor pe forum!


Tu ce zici?