No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum invat pisica sa foloseasca usa pentru pisici?

Ultima modificare: 2010-11-08 | Data publicării: 2010-03-02
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum invat pisica sa foloseasca usa pentru pisici?
Pisicile sunt predispuse sa faca tot felul de trucuri pentru a obtine ceea ce vor. Cine are pisici stie ca acestea stapanesc la perfectie arta lingusirii, a impresionarii prin toarcere sau a oftarii delicate atunci isi exprima pretentiile.

In realitate, pisicile noastre nu sunt nici Garfield sau Simon's Cat si nici nu prea "vorbesc" cu noi in rime. Clipul de mai jos iti aminteste sa fii neaparat atent la semnele micului colocatar cu blana. In caz contrar, s-ar putea sa ai surprize neasteptate (si deloc placute!) ...

O vorba din batrani spune: "cum ti-l inveti, asa il ai!". La fel de bine putem spune "cate pisici, atatea obiceiuri", dar n-ar fi corect, deoarece totusi noi, oamenii, suntem cele mai evoluate fiinte. Asa ca nu e de mirare daca si pisicile vor sa intre civilizate in casa.

usa pentru pisici
Dezastrul usii pentru pisici

 

Multi cititori au cerut si au primit sfaturi in legatura cu "usa pentru pisica". Totusi, se pare ca aceasta solutie practica provoaca mai multe probleme decat solutioneaza. Spun asta pentru ca, adeseori, pisica intra prin orice crapatura sau fereastra, mai putin prin usa special amenajata pentru ea.

Desigur, exista si cazuri in care stapanii care au montat usita, au acoperit-o cu o plasa de tantari. Deci pana ce pisoiul nu isi face rost de o palma cu degete si de un cutit, nu are sanse sa intre sau sa iasa din casa. Intr-un alt caz, o pisica Persana s-a speriat atat de tare de usa, incat daca ajungea in apropiere incepea sa pufaie si parul i se ridica pe spate. "Oare se va imprieteni vreodata cu intrarea speciala?"- se intreba stapanul dezamagit.

 

Exista doua raspunsuri la problema usitei pentru pisici:

 

Unul optimist si unul pesimist. Pe care doriti sa-l cititi prima data?!

  • Raspunsul pesimist: de la sine n-o s-o iubeasca si nici n-o s-o foloseasca.
  • Raspunsul optimist ar fi: cu suficienta rabdare si "cursuri private" o puteti invata ce iesire sa foloseasca, chiar daca inainte ii era frica de chestia respectiva.

Cum invat pisica sa foloseasca usa speciala?

  1. In fiecare zi serviti-i hrana in fata usii respective.
  2. Asezati-o in afara usii si chemati-o inauntru, zilnic de mai multe ori - bineinteles ca fiecare miscare trebuie premiata! Daca ii e frica, puteti "s-o duceti cu zaharelul", adica folositi o jucarie pentru pisici sau o bucata de carne - orice chestiuta care ii place - legata pe sfoara.
  3. Iinstalati culcusul in spatele usii, astfel sila de a-si face nevoile va diminua frica generata de "depasirea limitelor". Rabdarea si obisnuirea sistematica sunt cuvintele cheie.

Cel mai bine ar fi sa nu asteptati pana ce pisica devine atat de isteata, incat sa se apuce de actiuni individuale. Daca nu puteti evita acest lucru, sunteti pur si simplu ghinionisti, ca Simon, din clipul de mai jos:

 

 

Simon's cat si usita pentru pisici

 

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?