No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum invat pisica sa foloseasca toaleta?

Ultima modificare: 2010-11-12 | Data publicării: 2010-05-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum invat pisica sa foloseasca toaleta?
Pisicile sunt creaturi adorabile, au toate calitatile pentru a fi excelenti tovarasi ai oamenilor si, asemeni cainilor, sunt considerate cel mai bun prieten imblanit al omului. Dar pana ajungem la acest capitol, vom discuta despre una dintre cele mai frecvente intrebari ale proprietarilor de pisici: cum invatam pisica sa-si faca nevoile in litiera?

Dragute, rasfatate si sociabile, aceste feline domesticite pot cu usurinta sa topeasca inima oricui. Trebuie sa recunoasteti ca asa indragite cum sunt, pisicile fac lucruri care va pot scoate din minti, cum ar fi zgariatul mobile si ascutirea ghearelor in canapeaua noua, sfasierea draperiilor si, cel mai rau, marcarea teritoriului pe frumosul covor persan. Vestile bune sunt ca pisicile sunt animale destepte si curioase si pot fi antrenate sa faca anumite lucruri care va pot simplifica traiul in comun.

Si primul lucru pe care trebuie sa-l faca fiecare pisica de interior este sa foloseasca litiera! Daca doriti ca felina voastra sa fie ca pisica Himalayana a lui Jack Byrnes din "Meet the Folkers" atunci ar trebui sa va ganditi la dresajul pisicutei in folosirea toaletei. Inarmeaza-te cu multa rabdare, fii foarte ferm in decizii, cumpara o litiera si o rola de hartie cerata!

 

Daca pisica deja foloseste litiera, va fi cu 50% mai usor sa o invatati la toaleta!


Deoarece pisicile sunt animale foarte curate, fiind si foarte riguroase in acest sens, sunt mari sanse sa se invete rapid ca e mai bine sa foloseasca toaleta decat litiera cu nisip!

 

 

pisica la toaleta

Litiera pentru pisici

 

 

Secretul in dresarea la litiera a pisicii consta in a face acest lucru in mod gradual. In functie de personalitatea fiecarei feline, evolutia dresajului la toaleta poate dura de la cateva zile la cateva saptamani. Nu exista nici un motiv in grabirea dresajului deoarece pisicile au nevoie de timp sa invete si sa fie obisnuite cu noul sistem de "rezolvare" a nevoilor.

 

Incepeti dresajul prin mutarea litierei langa o toaleta


Dupa ce litiera a fost mutata in noul loc, asigurati-va ca pisica stie unde se afla litiera ei. Lasati felina sa se familiarizeze cu noua locatie urmand ca in perioada urmatoare sa mutati litiera pas cu pas inspre vasul de toaleta, pana cand ajunge exact langa vas. In timpul mutarii lente a litierei catre vasul de toaleta, trebuie de asemenea sa reduceti din litiera putin cate putin cantitatea de nisip folosita.

 

Urmatoarea misiune este de a obisnui pisica sa stea pe vasul de toaleta


Pentru acest lucru trebuie sa adaugati treptat o carte sub litiera, pana cand ajungeti la acelasi nivel cu vasul de toaleta. Apoi ridicati scaunul toaletei si asezati pe deasupra o foaie de hartie cerata. Hartia cerata trebuie sa fie destul de mare pentru a acoperi gaura. Apoi coborati scaunul toaletei si gradual mutati litiera treptat inspre scaun in urmatoarele zile, pana cand litiera este exact peste scaunul toaletei. Nu uitati sa reduceti cantitatea din litiera de fiecare data cand mutati litiera inspre scaun pana cand deja nu mai este ramas nimic. Cand ati terminat, inlaturati cutia si taiati o gaura larga de 2,54 cm in mijlocul hartiei cerate. In zilele urmatoare, mariti gradual gaura hartiei cerate pana cand ea devine la fel de larga ca si scaunul toaletei.

Gata! Acum va puteti mandri cu o pisica ce-si face nevoile direct in toaleta. Mai trebuie doar sa o invatati sa traga apa dar acest pas il vom detalia intr-un articol viitor.


Tu ce zici?