No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum elimina pisica ghemotoacele de par?

Ultima modificare: 2010-11-04 | Data publicării: 2010-03-17
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum elimina pisica ghemotoacele de par?
In timpul spalatului zilnic, pisica isi inghite parul. In cazurile fericite poate scuipa mingile de par, dar citeodata are nevoie de ajutor. Ce e de facut?

Ghemotoacele de par duc la constipatie

 

Cu siguranta ca ghemotoacele de par nu sunt atractive pentru stapini, dar acest lucru face parte din intreaga sarcina de a ingriji pisica. Ce se poate face pentru mustacioasa? Ghemotocul de par, denumit si bila de par, se formeaza cand pisica isi curate blana si inghite firele din blana. Parul se aduna in sistemul digestiv al pisicii devenind ca o minge, un ghemotoc de care apoi trebuie sa scape.
Existenta parului in organele interne duce la aparitia unor probleme la stomac si intestine. Bilele de par pot cauza si constipatie.

 

Care sunt simptomele?

 

Simptomele care apar mai des sunt greata si voma. De cele mai multe ori pisica scapa in acest fel de mingile de par, dar prin voma se pot elimina si lichide sau corpuri solide din stomac.
Se poate intimpla ca pisicuta sa scoata niste sunete ca si cum ar tusi fara expectoratie sau sunete de parca ceva i-ar obstructiona gatul. La acestea se adauga si constipatia.

 

Tratarea simptomelor:

 

Sunt mai multe metode de tratare a simptomelor, precum:

  • pieptanarea pisicii mai des. Pieptanand-o in mod regulat se reduce cantitatea parului inghitit
  • folosirea materialelor impotriva ghemotoacelor de par
  • folosind materialele de distrugere a parului pe baza de ulei, care au efect laxativ, ajutind eliminarea mingilor de par. Aceste substante au un gust placut si se comercializeaza, de regula, sub forma de pasta.
  • alte trucuri contra mingilor de par: poti da pisicii delicatese cu ulei de parafina care ajuta la dizolvarea mingilor de par.
  • in cele mai multe magazine specializate, se gaseste mancare pentru pisicile care prezinta aceste simptome. Insa, Inainte de folosirea acestora trebuie sa cereti neaparat sfatul medicului veterinar.

Tu ce zici?