No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ce faci cand pisica zgarie mobila?

Ultima modificare: 2010-11-17 | Data publicării: 2010-07-14
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ce faci cand pisica zgarie mobila?
Pisicile scurma trunchiurile copacilor sau stalpii gardurilor din lemn pentru a-si insemna teritoriul. Atunci cand fac acest lucru, ele elimina un miros si lasa semne vizibile, iar in timpul acesta produce un sunet care este, de asemenea, o modalitate de comunicare. Afla ce trebuie sa faci atunci cand pisica zgarie mobila!

O data ce suprafata zgariata a fost distrusa, pisica cauta sa-si reinnoiasca teritoriul si incepe din nou sa zgarie. Poate sa faca acest lucru pentru a-si ascuti ghearele, pentru a-si indeparta gherutele exterioare vechi si pentru a face loc celor care cresc dedesubt.

 

Asigura-i un obiect special pentru ascutirea ghearelor


 

poza pisica
Amenajeaza-i pisicii un loc numai al ei

Cauta un obiect rezistent la zgarieturi care sa fie suficient de inalt pentru ca pisica sa poata zgaria in partea de sus. Unele feline prefera sa scurme o suprafata plana, cum ar fi covorul, asa ca o bucata de captuseala matlasata ar fi mai potrivita pentru ele. Exista o varietate mare de astfel de obiecte pe piata, inclusiv unele pe care pisica se poate catara, pe mai multe nivele, cum ar fi sisalul.

Poti sa intaresti instinctul de proprietate al animalului tau de casa daca-l freci usor pe fata cu un obiect de imbracaminte, ca sa se obisnuiasca cu propriul miros si apoi sa pui acel obiect in locul in care a scurmat. Niciodata sa nu pedepsesti pisica pentru ca a zgariat mobila. Daca o surprinzi facand acest lucru, distrage-i atentia cu o jucarie si incurajeaz-o sa foloseasca acel obiect special pentru scurmat. Iarba pisicii este folositoare in aceasta situatie.

In ceea ce priveste canapeaua, curata marginile zdrentuite si sterge-le cu o carpa umeda, pentru a indeparta mirosul si/sau schimba asternutul de deasupra, pentru ca pisica sa nu mai fie atrasa de mirosul acelui loc.

E foarte important sa actionezi cu tact si rabdare pentru a-ti dezobisnui pisica de a mai zgaria mobila. De obicei, lemnele specifice, sisalurile si produsele imbibate cu mirosul ierbii pisicii, ajuta enorm de mult in pastrarea unui mobilier impecabil.

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?